Hírek

2004.12.14. 07:42

Folytatódik a kéziskaland

Nagy utazás várt s vár női kézilabda-válogatottunkra az Európa-bajnokságon. Hölgyeink tegnap Győrből Debrecenbe költöztek a három középdöntős mérkőzés miatt. Aztán remélhetőleg két újabb sikeres meccs jön, s csak ott lesz az út vége...

Schiller Zsolt

A tegnapi utazás, kora esti edzés és buszos videózás után ma a német csapat ellen lép pályára a magyar válogatott. A hazai rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjében szerdán Románia, csütörtökön Dánia lesz az ellenfél, mindhárom alkalommal 17.45-kor kezdődik az összecsapás, és az MTV valamennyit élőben közvetíti.

– Az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen nem lehetett ennél többet elérni – értékelte a három csoportmeccset Kiss Szilárd kapitány. – Egyre kiegyensúlyozottabb a játék és már nem volt jelentős visszaesés és gödör, mint amilyet a fehéroroszok elleni mérkőzésen még láthattunk. De szükség is lesz a figyelemre, mert most már nem engedhetünk meg magunknak üresjáratokat.

Végre agresszívebb lett a védekezésünk, de még mindig többet kéne ütközni az átlövőkkel. Korai még értékelni a lányokat, de jelezni szeretném, hogy azok is fontosak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, így örülök, mert Görbicznek jól ment a vasárnapi második félidőben, ez talán visszahozza az önbizalmát. Siti Eszti is remekül oldotta meg a feladatát, és sokat jelentenek Tóth Timi hatalmas góljai is. Szerencsére nagyon jól együtt van a társaság. Egyelőre nem élek a lehetőséggel és nem nevezek több játékost.

Tegnap a buszon elemezte a kapitány és a csapat a németek dánok elleni mérkőzését, majd az eredetileg ötre kiírt helyett csak hatkor edzett.
– Nagyon nehéz találkozó vár ránk a németek ellen – folytatta a mester. – Határozottak és agresszívek, jól védekeznek és emellett gyorsak is.

Nem lankadhatunk egy percre sem, hiszen a németek soha nem adják fel. Ráadásul a dánokat megszorongatták, míg a románokat meg is verték. Szeretném megköszönni a győri közönség segítségét, hiszen főként a franciák ellen fantasztikus hangulat volt a csarnokban. Bátrabban is játszottak a lányok, s láthattuk az eredményt. Biztos vagyok benne, hogy Debrecenben is hasonlót kapunk, hiszen az ottani szurkolók a felkészülési meccsen is sokat segítettek. A folytatásban is szükség lesz erre, s remélem, megismerhetjük a budapesti publikumot is…

Tévéjáték: azaz Zsaruvér és csigavér az izgalmas mérkőzés helyett

A csütörtöki, dánok elleni csoportdöntőt este nyolckor játszotta volna a magyar válogatott, ám a Magyar Televízió kérésére a mai és a holnapi meccshez hasonlóan 17.45-kor lép pályára.

– Sajnos ezt az időpontot kaptuk az MTV-től – mondta Sinka László, a szervezőbizottság elnöke. – Mind szakmailag, mind gazdaságilag jobb lett volna a későbbi kezdés. Egyrészt így lehetőség lesz a másik csoportban a számolgatásra a szlovén–norvég meccsen. S vélhetőleg anyagilag is kifizetődő lett volna, hiszen elég sokan nézték volna a mérkőzéseket. S nem véletlen, hogy a norvég és a dán televízió például ragaszkodott ahhoz, hogy este lépjen pályára a csapatuk...

Nos, a főszponzorok az utóbbi időben szinte öntik a pénzt a reklámra, így végre némi bevételhez jutott volna a királyi televízió. Ám nem lehetett változtatni a „szent” műsorterven. Az adott időpontban, a Zsaruvér és csigavér című filmet vetítik. Talán ráért volna egy héttel később is...

A középdöntőben

Az I. csoport (Győr) állása: 1. Szlovénia 4 pont (67-56), 2. Norvégia 4 (53-49), 3. Oroszország 2 (69-60), 4. Ukrajna 2 (52-54), 5. Spanyolország 0 (52-54), 6. Szerbia és Montenegró 0 (55-75).

II. csoport (Debrecen) állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Ausztria 2 (65-63), 3. Dánia 2 (51-49), 4. Németország 2 (50-51), 5. Románia 2 (49-50), 6. Franciaország 0.

Góllövőlista:

1. Tanja Logvin (Ausztria) 31 gól, 2. Radulovics Bojana 26,

3. Leila Lejeune 24.

Schiller Zsolt -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!