Hírek

2004.12.11. 07:00

Jakab János feltámadt a döntő végére

BAMA

A férfiaknál Jakab János, a nőknél Molnár Zita nyerte a Raab Karcher Kupáért kiírt asztalitenisz TOP 12 versenyt a Nemzeti Sportcsarnokban.
A női elődöntők során Molnár címvédő klubtársa, Fazekas Mária ellen lépett asztalhoz, s változatos mérkőzésen
4-2-re győzött, míg a másik ágon a korábbi kétszeres bajnok Éllő Vivien könnyedén verte a négyszeres első Braun Évát. A finálét a Postás-Matávot erősítő Éllő kezdte jobban, az első három szett után 2-1-re vezetett, ám a folytatásban egyre több hiba csúszott a játékába, amit Molnár remekül használt ki, és sorozatban három játszmát nyerve pályafutása során először elhódította a rangos kupát. A férfiaknál a csoportkörben egyedüliként veretlen, mindössze 19 éves Jakab repülőrajtot vett Fazekas Péter elleni elődöntőjében, s 3-0-ra elhúzott. Ezt követően ellenfele jobb játékkal rukkolt elő, de ez csak két szett megnyerésére volt elegendő.
Az idei ifjúsági Európa-bajnok a fináléban a korábban Németh Károlyt 4-1-re felülmúló Demeter Lehellel mérkőzött, s szinte ugyanúgy kezdett, mint a Fazekas elleni meccsen: az első
három játszmát viszonylag könnyedén nyerte, a negyedikben azonban visszaesett. A gyengébb periódus ezúttal egészen a hatodik szett végéig tartott. A mindent eldöntő hetedik felvonásban azonban ismét ellentmondást nem tűrően játszott, s így élete első TOP 12-es viadalán a végső győzelmet is megszerezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!