Hírek

2004.12.14. 07:04

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Jótékony diplomaták A Budapesten Akkreditált Diplomaták Házastársainak Köre szervezésében tegnap jótékonysági előadást tartottak a Várban lévő Nemzeti Táncszínházban. Az est díszvendége Mádl Dalma, a köztársasági elnök felesége volt. (vs)

II. kerület évforduló A kerület legidősebb lakosát ünnepelték tegnap Pesthidegkúton. 101. születésnapján köszöntötték Mózes Gyula nyugdíjas pedagógust a nyugdíjas pedagógusok otthonában. (vcs)

III. kerület Ingyen adják a zsákot A kerületi környezetvédelmi program keretében az ingatlanokról térítésmentesen szállítják el a zöldhulladékot. Az önkormányzat az FKF Rt.-től vásárolt zsákokat ingyenesen bocsátja a lakosság rendelkezésére. (vs)

IV. kerület Társasház-felújítás Nem emelkedett a lakóházak felújítására fordítható húszmilliós önkormányzati keret. Kedvezményes hitellel azonban élhetnek a társasházi lakók. Ezt a lehetőséget eddig tizenhét közösség igényelte. (vs)

V. kerület Kistérségek A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban a kistérségi vidékfejlesztési menedzserek munkaértekezletét ma Simon József, a minisztérium helyettes államtitkára nyitja meg. (ka)
VI. kerület SZÍNHÁZSZOBOR. Új köztéri szoborral gazdagodik Terézváros színházi negyede, a pesti Broadwayként emlegetett Nagymező utca. Stremeny Géza Színház című, ide álmodott alkotását december 28-án avatják fel ünnepélyesen a Mikroszkóp Színpad előtt. (rv)

VII. kerület Védik a kertet Folyik a Rózsák terén található templomkert bekerítése. A munkálatok során a park növényzetének megújítását is befejezik. A kerítés elemei kovácsoltvasból készültek, és közel két méter magasak, azaz megfelelő védelmet bitosítanak. A kapukat éjszakánként zárva tartják. (kg)

VIII. kerület Esély Értelmileg sérült gyermekek nevelését segítő módszertani témákról rendeztek országos tanácskozást a Bárczi Gusztáv Készségfejlesztő Speciális Szakiskolában. (vs)

IX. kerület Műszeradomány A K&H Bank jótékonysági akciója keretében orvosi eszközökkel ajándékozta meg tegnap a fővárosi Szent László Kórház gyermekgyógyászati osztályát. (ka)

X. kerület Terv már van Elkészültek a tervek a nagyon rossz állapotban lévő Liget téri aluljáró környékének felújítására. Fővárosi támogatás reményében Andó Sándor polgármester felkereste Vajda Pál főpolgármester-helyettest. (ia)

XI. kerület Különleges vásár Ma virágdíszek, ajtókopogtatók, karácsonyi motívumok bemutatója lesz a Feneketlen-tónál rendezett Karácsonyi randevún. Délután feng shui tanácsadással és ír népzenei koncerttel várják az érdeklődőket. Szerdán és csütörtökön a Bárdos Lajos Általános Iskola diákjai mutatnak be betlehemes műsort. (tt)

XII. kerület Történelem Az ősképek és a magyar Szent Korona címmel tart előadást Pap Gábor ma este a Csörsz utcai művelődési központban a László Gyula Történelmi és Kulturális Egyesület rendezvényén. (ka)

XIII. kerület Internet A kerületi portál látogatóitól arra kérik a választ, mire használnák a legszívesebben a világhálót? Legtöbben (67,65) arra szavaztak, hogy így intézhessék a hivatalos ügyeket. A kerületet bemutató képek közül alig másfél százalék küldene ismerőseinek. (vs)

XIV. kerület KARÁCSONYFA Zugló nagykarácsonyfáját a Bosnyák téri római katolikus templom előtti téren állítják fel ma délután két órakor.  Az eseményen jelen lesz Rátonyi Gábor Zugló polgármestere is. (nvzs)

XV. kerület Közös ülés December 15-én közös testületi ülést tart a csömöri és a XV. kerületi önkormányzat. A két település között együttműködés van érvényben, Rákospalota búza- és kukoricaföldjeit csömöri mezőőrök felügyelik. (zsp)

XVI. kerület Befejeződik A héten véget ér a kerületi önkormányzat belső rendszerének átvilágítása. Az ISO 9001-es minősítéssel rendelkező hivatalt félévente vizsgálják. (lma)
XVIII. kerület Ünnepi műsor Karácsonyi előadást tart a Tébláb együttes ma délután a Kondor Béla Közösségi Házban. (nvzs)

XIX. kerület KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS A Kispesti 2. Számú Gondozási Központban a Segítőkéz Gondozó Szolgálat szervezésében nyugdíjasoknak tartanak kézműves foglalkozást. A program 9 órakor kezdődik. (dná)

XX. kerület Nyugdíjasünnepség Karácsonyi ünnepséget rendez ma a pesterzsébeti nyugdíjas-szakszervezet a Csili Művelődési Központban. (ka)

XXI. kerület Hiába a takarékoskodás Nem sikerült javítani a költségvetés egyensúlyi feltételeit ebben az évben. A tervezett hiány tovább növekedett, s közelíti a 3 milliárd forintot. A csaknem 17 milliárd forint bevétel nem elegendő a kerületnek a kötelező alapfeladatok és az önként vállalt tennivalók költségeinek fedezésére. (vs)

XXII. kerület KONCERT Karácsonyi koncertet adnak a Szent István Téri Általános Iskola felső tagozatos diákjai  a budafoki református  templomban holnap  délután öt órától. (nvzs)

XXIII. kerület EMLÉKEZÉS Emléktáblát avatnak ma az 1944-ben elhurcolt zsidók emlékére a soroksári vasútállomáson. Annak idején innen deportálták a haláltáborokba hurcoltakat. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!