Hírek

2004.12.15. 07:16

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Hosszabb nyitva tartás A budavári polgármesteri hivatal a karácsonyi ünnepek miatt december 17-én pénteken, meghosszabbított munkaidővel, 16 óráig tart nyitva. (vs)

II. kerület Idei utolsó ülés Holnap testületi ülést tart a kerület. A napirenden szerepel a 2005. évi gazdálkodás, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium felújítása és a Millenniumi park szabályozási tervének módosítása. (vcs)

III. kerület KITÜNTETÉS A felvidéki révkomáromi Palatinus Társaság Palatinus-díjat adományoz Tarlós István polgármesternek. A díjat december 18-án adja át dr. Győrffy Csaba magyar nagykövet Csáky Pál miniszterelnök-helyettes jelenlétében, Révkomáromban. (nvzs)

IV. kerület Nyílt nap A Bőrfeldolgozó-ipari Szakközépiskola és Szakiskola egy héten át nyitott kapukkal várta a diákokat, szülőket, érdeklődőket. A végzős általános iskolások betekintést nyerhettek az iskola hétköznapjaiba, a tanműhelyi életbe. (fm)

V. kerület Tisztelgés Homoki-Nagy István tiszteletére emléktáblát helyeznek el ma a természetfilmes Petőfi téri, egykori otthonának falán. A magyar táj szépségeit, állat- és növényvilágát Homoki filmjeiből az egész világ megismerhette. (ka)

VI. kerület ÓVODÁSOK ÖRÖME Egész teherautónyi ajándékot kap karácsonyra a hat kerületi óvoda. A társasjátékokat, építőkockákat, mesekönyveket, babákat a terézvárosi üzletemberek és művészek ajándékozták nekik. (rv)

VII. kerület Vizsgálat Az önkormányzat műszeres vizsgálattal mérte fel a közterületi fák állapotát. Az adatokat számítógépen rögzítették. A háromezer fának közel fele belül erősen korhadt. A menthetetlen növényeket kicserélik, a többinél egyedi ápolási programot végeznek. (kg)

VIII. kerület Módosítás A józsefvárosi képviselő-testület félmillió forinttal csökkentette a pályázati önrész költségvetési előirányzatát. A kiadási személyi juttatás előirányzatát viszont 280, a munkáltatót terhelő járulékok előirányzatát 80, a dologi előirányzatot 140 ezer forinttal megemelte. (fm)

IX. kerület Bolyai-nap A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kara névadója tiszteletére szerdán Bolyai-napot rendez az Üllői úti székházban. (ka)

X. kerület Megújítás 2007-re befejeződik a Bajcsy-Zsilinszky Kórház tízmilliárdos felújítása. A kormányzati támogatást korábban akarják felhasználni, ennek jelenleg is keresik a lehetőségét. (ia)

XI. kerület Névadó ünnep Az újbudai Ádám Jenő Általános Iskola ma emlékezik meg arról, hogy tizenöt évvel ezelőtt Ádám Jenőt választották névadójuknak. A felső tagozatos diákoknak műveltségi vetélkedőt, az alsósoknak karácsonyidísz-készítő versenyt rendeznek. (tt)

XIII. kerület Segítség 2004. harmadik negyedévének végéig összesen 86 millió forintot osztott szét lakhatási támogatásként az önkormányzat. Legtöbben a villany-, a gáz-, a távfűtés- és a lakbérszámlák rendezéséhez kaptak segítséget. (fm)

XIV. kerület TÁJÉKOZTATÁS Klubestet tartanak a zuglói vállalkozók részére a Polgári Összefogás Kerületünkért Alapítvány kezdeményezésére fél hattól a Hotel Ébenben. A program célja a vállalkozók tájékoztatása a különböző pályázati lehetőségekről. (nvzs)

XV. kerület Pedagógusvetélkedő A Hartyán Nevelési-Oktatási Központban harmadik alkalommal rendezték meg a pedagógusok kreativitási vetélkedőjét. A tíz csapatból kettő helyi volt. A győztes az 5 muskétás nevű csapat lett. (zsp)

XVI. kerület Önkormányzati karácsony Az önkormányzat épületében e hét pénteken kerül sor a karácsonyi ünnepségre. A dolgozók gyermekeinek szánt ajándékokat a testület biztosítja. (lma)

XVII. kerület A hódítás tudománya Hogyan hódítsuk meg a nőket? címmel a Gózon Gyula Kamaraszínházban (XV. u. 23.) Görbe Nóra és Tahi Tót László főszereplésével fél 8-tól zenés előadást tartanak. Zongorán kísér Gyarmati István. (dná)

XVIII. kerület SpORTVETÉLKEDŐ Tíz kerületi óvoda csapata vett részt az ovisolimpián a lőrinci sportcsarnokban. A gyerekek alagúton való átbújásban és kosárdobásban is összemérték ügyességüket. (nvzs)

XIX. kerület Zárva lesz a hivatal A polgármesteri hivatal december 27–31. között zárva tart, a vagyonkezelő műszaki szervezet kárelhárítási ügyeletet tart. Számítások szerint a tíznapos leállástól közel hatszázezer forintos megtakarítás várható. (g)

XX. kerület Nagycsaládos-karácsony Pesterzsébet nagycsaládosainak karácsonyi ünnepségét ma tartják meg a Korona étteremben. Szabados Ákos, a kerület polgármestere 150 embert hívott meg. A változatos műsort követően a családok ajándékcsomagokat is kapnak majd. (ka)

XXI. kerület EMLÉKEZÉS Emléktáblát avatnak ma az 1944-ben elhurcolt zsidók emlékére a csepeli Petőfi téri iskolánál. Annak idején itt gyűjtötték össze a Csepel-szigetről a haláltáborokba hurcoltakat. (vz)

XXII. kerület SAJT- ÉS BORVÁSÁR Kóstolóval egybekötött karácsonyi sajt- és borvásárt tartanak három napon át a Lics Pincében. A jótékonysági rendezvényre nyugdíjasokat, nagycsaládosokat várnak. (nvzs)

XXIII. kerület még néhány nap A helytörténeti gyűjtemény Soroksár régészeti emlékeit bemutató kiállítása december 20-án zár be. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!