Hírek

2004.12.21. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Debrecen BŰNÜGYI EGYÜTTMŰKÖDÉS
A hajdú-bihari rendőr-főkapitány és a romániai Bihar megye rendőrparancsnoka Debrecenben írta alá a 2005-re szóló együttműködési megállapodást. A két szerv kapcsolata idén, egy romániai gyilkossággal kezdődött, amelynek eredményes felderítéséhez a magyar rendőrség segített. (szl)

Kaposvár KÜLFÖLDI BEFEKTETŐK
Francia vállalkozókat próbál Dél-Dunántúlra csalogatni a Somogy Megyei Vállalkozói Központ. Az idei, Lyonban megrendezett Salon Classe Export kiállításon Somogy megyei kamarák, befektetést ösztönző szervezetek, tanácsadók és konzultáns cégek vettek részt ebből a célból. (szl)

Veszprém TÉLI STÉGBONTÁS
Folytatódnak a Balaton környéki illegális stégbejáratok bontásai télen is. Ebben a hónapban készül el a nádállomány minősítése, ami természetvédelmi szempontok alapján jelöli meg az iparilag hasznosítható nádterületeket. (szl)

Székesfehérvár KÖLTSÉGVETÉS
A város költségvetése megközelíti a 30 milliárd forintot, miután a közgyűlés 323 millió forinttal növelte a bevételi főösszeget. Az ülésen döntöttek a Felsőváros csatornázásának kivitelezőjéről, valamint a Tóvárosi Bölcsőde felújításáról is. (szl)

Miskolc BOKIK-DÍJAK
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara azért alapította a díjat, hogy a megye fejlesztésében érdemeket szerzett vállalkozásokat részesíthesse elismerésben. A 2004-es Bokik-díjakat a kamarabál alkalmával adják át, amelyre január 22-én kerül sor a Vigadó étteremben. (szl)

Esztergom BÚVÁRKARÁCSONY
A város búvárszakosztálya már másodszor állított fenyőfát a Palatínus-tó fenekén. A karácsonyfa feldíszítése után négy búvár a hat méter mélyen lévő gyakorlótrepnihez úszott a kis fenyővel, rögzítették a fát, majd élénk taglejtésekkel köszöntötték egymást. (mj)

Eger BETLEHEMI LÁNG
December 24-én ünnepélyes keretek között kerül az egri bazilikába a település cserkészcsapata által őrzött betlehemi láng. Erdélyi, felvidéki, valamint vajdasági magyarok közösen vállalkoztak Heves megyei fiatalokkal arra, hogy eljuttatják és őrzik a lángot a bécsi Szent Pál-templomtól az egri bazilikáig. (szl)

Pécs–Budapest AUTÓPÁLYA
A Nemzeti Autópálya Rt. ütemterve szerint az M6/M56-os út baranyai szakaszainak építése a legtöbb helyen csak 2006-ban kezdődhet majd el. Hozzáértők úgy vélik, a mintegy négyszázmilliárd forintot felemésztő építkezés három-négy évig mindenképpen eltart. (mb)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!