Hírek

2004.12.22. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szekszárd BORLOVAG
Az Alisca Borlovagrend tagjai közé fogadta Dárdai Pált, a német Hertha BSC labdarúgóját. A válogatott futballista évekkel ezelőtt Sárosdi Ferenc borain keresztül lett elkötelezett híve a szekszárdinak, amit immár Berlinben is népszerűsít. Dárdainak szenvedélyévé vált a minőségi borok gyűjtése. (fl)

Békéscsaba GARZONHÁZ
A város polgármestere letette a Fövenyes úti garzonház alapkövét. A Széchenyi Terv támogatásával épülő 33 – egyenként negyven négyzetméteres – lakás építése 2006-ra fejeződik be. A kedvezményes díjú otthonokkal a helyi fiatalok boldogulását szeretnék segíteni, hogy ne hagyják el szülővárosukat. (mj)

Kaposvár MENETREND
Sokan fordultak panasszal a Kapos Volán menetrendje miatt a megyei közgyűléshez. A két ünnep között a busztársaság számos helyen szombati menetrendet léptet érvénybe. Miután a legtöbb kistelepülésen nincs szombati járat, karácsonykor és az ünnepek között sem lesz. A közgyűlés elnöke személyesen próbál kedvező fordulatot elérni. (mj)

Sárisáp BÁNYAGONDOK
A volt kaolinbánya területét újrahasznosítaná a jelenlegi tulajdonos. A helyreállítást a húsz centiméter vastag termőföld helyett két méter vastagságú szennyvíziszap szétterítésével oldaná meg. A szakemberek fórumot rendeztek, mert az iszap veszélyeztetné az ivóvízellátást. (mj)

Karcag BANKKÁRTYA
A Szentannai Sámuel Mezőgazdasági Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium végzős diákjai a minap bankkártyát kaptak ajándékba iskolájuktól. Z. Tóth György igazgató elmondta, ezzel hagyományt szeretnének teremteni. A bankkártya költségét júniusig a tanintézet és a bank állja a diákok helyett. (mj)

Tiszaalpár ÉVFORDULÓ
Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte a napokban a tiszaalpári Bársony Mihály Népdalkör. Az eseményre meghívták mindazokat, akik a három évtizedben szerepeltek az együttesben. Megkoszorúzták az alapító Melegdi Sándor és Bársony Mihály sírját. A rendezvény egyúttal a település kulturális évzáró programja is volt. (mj)

Salgótarján PÁLYÁZAT
A tehermentesítő út harmadik ütemére beadott pályázat sikeresnek bizonyult, jelentette be Puszta Béla polgármester a hagyományos év végi állófogadáson. Ha a közbeszerzési eljárás probléma nélkül lezajlik, 2005 közepén megkezdődhet a több mint három kilométeres útszakasz kiépítése. A fejlesztés uniós források igénybevételével valósul meg. (mj)

Miskolctapolca FÜRDŐK VÖLGYE
Lakossági tájékoztatón ismertette a tapolcaiakkal Káli Sándor polgármester a Hejő-ligetben létesítendő pihenőpark tervezetét. A beruházás eredetileg a Vizek Völgye nevet viselte, de átkeresztelték. A vízfelületeket ugyanis majd egy következő ütemben fogják megépíteni. (mj)

Buj TAKARÉKOSSÁG
Közel 400 millió forinttal gazdálkodott idén az önkormányzat. Negy-venkétmillió hiányzott, 13,3 mil-lió kiegészítő támogatást nyertek. Ezért a képviselők lemondtak tiszteletdíjukról, és elmaradt az év végi jutalom is. (mj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!