Hírek

2004.12.03. 00:19

Keresztül Magyarországon

BAMA

Gyula ÚTLEZÁRÁS
Megnyílt Gyulán egy új áruházlánc üzlete. A vásárlókat azonban az áruval megrakott polcok mellett más is várta: félpályás útlezárás az üzlet előtt. Az áruház kivitelezésében részt vevő gyulai Inter-Plan Kft. nem jutott hozzá a pénzéhez, ezért négynapos utcai akciót szervezett. (csr)

Salgótarján FÖLDRENGÉS
Kis erősségű földrengés volt Salgótarjánban szerdán este fél hét körül. Az Országos Szeizmológiai Intézet szerint a lengyelországi földrengés külső gyűrűje érintette a Nógrád megyei várost. A földrengéskor kár sehol sem keletkezett. (szpa)

Hajdúhadház KÖZMUNKA
Hatszázötven, többségében roma férfi öt hónapon át dolgozott az ország legnagyobb közmunkaprogramja részeként. A megye tizenöt településéről munkát vállalóknak Hajdúhadházon és Hajdúsámsonban Juhászné Lévai Katalin, a megyei közgyűlés elnöke köszönte meg a munkát. (szpa)

Harkány–Pécs FEJLESZTÉS
Negyven millió forintos, havonta növekvő adóssággal küzd a harkányi gyógyfürdő-kórház. A megyei önkormányzat azonnali lépésekre szánta el magát. A 18 fő elbocsátásával járó megszorítások és az intézményvezető tervezett leváltása mellett egymilliárdos fejlesztésre kerül sor. (mb)

Szombathely KÖZLEKEDÉS
Feltört utak nehezítik a közlekedést a város több pontján. A Szent Flórián körút és a Jászai Mari utca kereszteződésében a rozsdás vezetékeket cserélik ki. A földből kiemelt vízelvezető csövek teljesen elrozsdásodtak. Közel harminc éve fektették le ezeket a szakemberek. (szpa)

Tokaj VENDÉGEK
Albániai kistérségek, önkormányzatok vezetői, civil szervezetek képviselői, gazdálkodók, üzletemberek látogattak a történelmi borvidékre szerdán délután. A program alkalmat adott egy találkozóra Májer János tokaji polgármesterrel, aki hivatalában fogadta a hatvanfős delegációt. (szpa)

Bácsalmás HATÁRÁTKELŐ
A bácsalmási önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be a magyar–szerb határszakaszra kiírt Phare CBC Kísérleti Kisprojekt Alapra. Az elnyert 12,42 M Ft támogatással 2005 végére elkészülhetnek annak az útszakasznak a tanulmánytervei, amelyek Bácsalmást a határral összekötik. (szpa)

Tiszaderzs FŰTÉS
Környezetbarát fűtésre térnének át Tiszaderzsen. Az utóbbi évek egyik legnagyobb beruházásaként a fűtési rendszer korszerűsítésére készülnek a Tisza menti településen. A település szívében található épületeket, intézményeket környezetkímélő és energiatakarékos energiafűvel fűtenék a jövőben. (szpa)

Tatabánya RENDELŐ
Nemrég fejeződött be a Kazinczy utcában a háziorvosi rendelő átépítése. Már kívülről is látható, mennyivel színvonalasabb lett az épület. A rozoga ajtókat, modern tágas, világos ajtók váltották fel. Nyáron felfordulás volt itt, ideiglenesen a rendelő más helyre költözött. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!