Hírek

2004.12.18. 00:00

Késik a móri per ítélethirdetése

A móri per elsőrendű vádlottja mellett több órán át érvelt Dezső Antal. A hosszúra nyúlt védőbeszéd miatt az ítélet csak jövő hét csütörtökre várható.

Nagy Eszter Dóra

– Mindenkinek az az érdeke, hogy ennek az ügynek most ne tegyenek pontot a végére, mert az igazi elkövetők nem kerülhetnek elő – fogalmazott perbeszédében Dezső Antal. Kaiser védője szerint a tények megdönthetetlenül bizonyítják, hogy a vádlott Csepelen volt a móri bankrablás idején. Az ügyvéd sorra vette a bizonyítékokat, amelyeket korábban a nyomozók védence ellen hoztak fel. – Én hiszek neki, hogy nem ő követte el a bűncselekményt és ezt az eljárás is megerősítette – mondta Dezső. Hozzátette: egyedül az állam érdeke, hogy a több százmillió forintos nyomozás végét elmarasztaló döntés zárja. Az ügyvéd szerint Kaiser és Hajdú ellen az ügy harmadrendű vádlottja, K. Attila vallomása alapján indult eljárás. Ezzel párhuzamosan K. ellen tucatnyi vagyon elleni bűncselekmény miatt felfüggesztették az eljárást. Dezső kegyelmi kérvényt gyanít a vallomástétel mögött.

A védő szerint egyetlen tanú sem volt, aki teljes bizonyossággal felismerte volna Kaiser Edét. Ezzel szemben a nyomozó hatóság korábban ezt állította. A szemtanúk is ellentmondásos vallomásokat tettek. Volt, aki borostás, volt, aki sötét bőrű, megint más bajuszos embert látott a fiók ajtajában. Dezső azt állítja: a felismertetéseken befolyásolták a tanúkat. Ezek alapján az ügyvéd a móri vád alóli felmentését kérte Kaiser Edének. A többi vádpont alapján – amelyekben a vádlott is beismerő vallomást tett – határozott idejű szabadságvesztést kért. Úgy fogalmazott: olyat, amely nem megtorló jellegű.

Híváslisták igazolják, hogy Kaiser mobiltelefonja Budapesten volt

11.02 Kaiser telefonjáról hívás érkezik egy férfi telefonjára.

Az adatok alapján a készülék késő délutánig Csepelen volt.

12.07 A mobil és a per másik vádlottja, B. Sándor mobiltelefonja között kapcsolat lép fel csaknem három percre. A készülék még mindig Csepelen van, feltehetően a Gy. család lakásában. A hívással egy időben a Gy. család otthoni készülékén is beszélnek. Ez azt bizonyítja, hogy nem a vádlottnak alibit biztosító Gy. Anitánál lehet a telefon.

13.30 A készülék segítségével Kaiser számlaegyenlegét lekérik a szolgáltatótól.

14.05 Egy alibit biztosító budapesti varrónő hívja a vádlottat.

14.16 A Gy. család otthoni telefonjáról hívás mutatható ki Kaiser biztosítójához.

14.18 A Gy. család vezetékes készülékéről hívást intéznek Kaiser autójának igazi tulajdonosához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!