Hírek

2004.12.16. 07:30

Ki a legjobb szabadrúgáslövő?

December végén különleges „őrület” színhelye lesz Marbella, ám ezúttal tétje is lesz a vetélkedésnek, amely a Szabadrúgás-mesterek elnevezést kapta.

Kocsis Máté

A cél természetesen az, hogy eldöntsék, ki rúgja a világon a legjobban a szabadrúgásokat. Az eseményre december 29-30-án kerül sor Marbella város stadionjában. A szervezőknek sikerült megszerezniük a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség támogatását, így talán ez is szerepet játszik abban, hogy az előzetes tervek szerint 34 kiválóság méri majd össze tudását. A meghívást már elfogadók listája igen illusztris: Zinedine Zidane, Szinisa Mihajlovics, Julio Baptista, Pierre van Hooijdonk, Per Zetterberg, David Beckham, Roberto Carlos, Francesco Totti, Deco, Alvaro Recoba és Andrij Sevcsenko – és ők csak azok, akik már jelezték részvételüket. Az indulók közül harmincat hat ötös csoportba sorolnak, ahonnan az első helyezettek jutnak tovább, négyen pedig kiemeltként jutnak a fináléba. Ilyen Zidane és Mihajlovics, ám a másik két kiemelt személyét még nem tudni.
A szabadrúgás természetéből adódóan rögzített helyzetből kell az indulóknak betalálniuk a kapuba, tizennyolc, huszonegy, illetve huszonöt méterről. Minden gólért egy pont jár, és aki a legtöbb pontot gyűjti, az lesz először csoportgyőztes, aztán pedig bajnok. Az szabadon választható, hogy középről, jobbról vagy balról kíván-e lőni a játékos, mindössze a távolságnak kell stimmelnie. Távolságonként három lehetőség áll rendelkezésre, ám ha a játékos egyből betalál, akkor már nem próbálkozhat arról a távolságról újra. Talán mondani sem kell, hogy természetesen a kapus is nehezíti a feladatot. A hálóőrök között is nagy neveket találunk. Eddig négyen, köztük Fabien Barthez, jelezték részvételüket, de számítani lehet Carlos Kameninek, a kameruni és Stipe Pletikosának, a horvát válogatott portásának részvételére is. Őket a mezőnyjátékosokhoz hasonlóan díjazzák, a két legkevesebb gólt kapó kapus védhet a fináléban, ahol pedig arra derül majd fény, ki lesz az Aranykapus.

Kocsis Máté -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!