Hírek

2004.12.07. 06:31

Magyar ingyenkonyha Beregszászon

Gyulay Z.

A téli hónapokban az idén az ötödik alkalommal szerveznek Beregszászon ingyenkonyhát a rászorulóknak – írja a Kárpátinfo című magyar nyelvű hetilap. A konyha működtetéséhez szükséges anyagi fedezetet – mint eddig is – a Svájcban élő magyar Bischof Lajos nyújtja. Az adományt a Magyar Vöröskereszt munkatársai juttatják el Kárpátaljára.

Dr. Kató Ernő, a Magyar Vöröskereszt országos titkárságának főtitkárhelyettese elmondta: ebből a pénzből a téli hónapokban naponta 75 beregszászi rászorulót tudnak megebédeltetni. A helyi szervezők havonta új listát állítanak össze, hogy ily módon mind több ember jusson meleg ételhez. Szponzori segítségnek köszönhetően a Beregszászi Bentlakásos Iskola tanulói tízóraira almát, az ungvári járásban lévő onokóci gyermekotthon lakói tejet és zsömlét kapnak a téli hónapokban. Onokócon a Nemzetközi Vöröskereszt segítségével öregek otthona létesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!