Hírek

2004.12.16. 00:00

Még nyomoznak Kaiser Ede ellen

Szemán L.

A móri mészárlás fővádlottjára tényleges életfogytiglant kért az ügyész, ám a rendőrség még mindig nyomoz utána. Ráadásul egy, a perben elhangzottakkal összefüggő ügyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) még nyáron jogsegély keretében fordult az osztrák rendőrséghez. Kaiser a rendőröknek nem volt hajlandó mondani semmit, ám a vádemelési javaslat után meggondolta magát. A Fővárosi Főügyészségen elmondta, hogy bűntársa, Kiglics Attila valóban azt gondolhatta, hogy neki köze lehetett Mórhoz. Hiszen a 2002. május 9-én elkövetett móri vérengzést követően valóban „ hirtelen sok pénze lett”.
Ennek azonban Mórhoz semmi köze nem volt, legalábbis Kaiser szerint. Ő azt állítja, hogy abban az évben, május 12-én Ausztriában kirabolt egy eisenstadti pénzváltót. Százezer eurót, közel 25 millió forintot zsákmányolt. Az osztrák hatóságok még nem válaszoltak a magyar igazságügyi szerveknek. Az NNI közben egy hegyeshalmi rablást is vizsgál, hogy az köthető-e Kaiserhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!