Hírek

2004.12.15. 07:41

Megsemmisítették a kettős népszavazás eredményét

Szakács Á.

A Legfelsőbb Bíróság tegnap megsemmisítette a december 5-i kettős népszavazás eredményét és 1137 helyen elrendelte a szavazóköri jegyzőkönyvek ellenőrzését.

Az Országos Választási Bizottság határozata ellen a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) nyújtott be kifogást. Indoklásuk szerint alapos a gyanú arra, hogy az általuk megjelölt helyeken összecserélték az igen és a nem szavazatok arányát, mindezt a kettős állampolgárságról szóló kérdés kárára.

Utaltak arra is, hogy a korábban négy esetben vizsgált hasonló kifogásoknál beigazolódtak a felvetések. Ezért joggal következtethetnek arra, hogy ez másutt is előfordulhat.

Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke a bírósági döntés után úgy nyilatkozott: azt kérik, hogy a gyanú alá esett urnákat foglalják le, és a sajtó jelenlétében egy bizottság számolja újra a szavazatokat. Ez amellett, hogy törvényes, a kellő nyilvánosságot is biztosíthatja. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!