Hírek

2004.12.02. 00:03

Milliárdos kárt okoztak a DVD-filmeket hamisítók

Szemán L.

Budapestre vezettek a miskolci egyetemről a DVD-hamisítás szálai. Szeptemberben húszmillió forintnyi hamisított DVD-filmet foglaltak le a borsodi rendőrök Tiszalúcon, Mezőcsáton, Hangonyban és Miskolcon.
A házkutatások során nyolc számítógépes szervert foglaltak le november 24-én az egyetem egyik tanszékén, és két fővárosi internetes szolgáltatónál. Két budapesti férfit őrizetbe vettek, de azóta szabadlábon védekezhetnek. A szolgáltatókat a rendőrség nem kívánja megnevezni.
A lefoglalt szervereken tizen-öt terabyte-nyi film, számítógépes játékok és programok vannak. Az adatmennyiség három és fél ezer DVD-nyi adatnak felel meg. Az okozott kár elérheti az egymilliárd forintot is. Az insane, dakota, illetve myfusion néven ismert kalóz ftp-háló-zatok működtetői meghirdetett lista alapján filmenként csekken befizetett két- és hatezer forint között engedélyezték a letöltést. Jogdíjat azonban nem
fizettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!