Hírek

2004.12.10. 06:42

Négy musicalben négy főszerep

Konkoly Edit

Győrben már elkezdődött a Miss Saigon főpróbahete. Mahó Andrea nem sokat pihen, hiszen kettős szereposztásban alakítja a főszerepet. A színésznő emellett játszik Az operaház fantomjában, a Rómeó és Júliában és a West Side Storyban is. Négy csodás főszerep… A Miss Saigonban az érzékeny, szerelmes Kimet, a modern Pillangókisasszonyt alakítja. A helyszín Vietnam, az amerikai háború idején. Kim beleszeret egy amerikai katonába, aki viszonozza is szerelmét. Ám kisvártatva hazarepül. Három év múlva érkezik újra Vietnamba, amerikai feleségével. Kim azonban nem ment férjhez. Megvárta szerelmét, nem is tehetett volna mást, hiszen gyereke született a katonától.
– A történet vége nem túl vidám, hiszen Kim öngyilkos lesz, a kisfiút pedig a házaspárra bízza – mondja a színésznő. – Kim és Az operaház fantomjának Chistine-je abban hasonlítanak, hogy nem erre a világra valók. Álmodozók, jószívűek. Ma ilyen tulajdonságokkal nehéz boldogulni. – Mégis óriási siker Az operaház fantomja. Vajon a főszereplő miben látja a titkát? – Az egyik titok a zenéjében rejlik. Webber olyan muzsikát komponált, amely mindnyájunk fülébe belopódzik. Néha nem is veszem észre, és már dúdolom otthon. A másik titok a Kentaur tervezte látvány. Ilyet még nem látott Budapest! Egyszerűen varázslatos. Persze, mindezt egységgé kellett kovácsolni, ami Szirtes Tamás rendezőt dicséri.

Mahó Andrea

Budapest, 1979. február 21.

2001: a Gór Nagy Mária Színitanodában végez

2001–2002: Győri Nemzeti Színház

2002: Budapesti Operett Színház

2002– szabadúszó

Jelenlegi szerepei: Az operaház fantomja, Rómeó és Júlia, Miss Saigon, West Side Story

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!