Hírek

2004.12.28. 00:00

Négyszer lépett meg a rabló

Orruknál fogva vezette üldözőit Kiss Károly(33), Magyarország egyik legkeresettebb bűnözője.

Szemán László

A rendőrségen belül is hatalmas felháborodást okozott, amikor Kiss Károly szeptember végén, október elején négyszer is meglépett az őt bekerítők elől. A testületre nézve kínos eseteket nem követte még csak fegyelmi sem, bár az első számú közellenségnek számító bűnöző szökéseit legalábbis rossz elfogási taktika okozta. A végrehajtás hibáiról már szólni sem érdemes.

Egyik szökése során nem tudta követni őt a kutya. Állítólag fáradt volt. Kiss Károlyt a 481 milliós zsákmányt hozó tavalyi aszódi pénz-szállító autó elleni rablás egyik vélt elkövetőjeként keresték égre-földre. Ám novemberben  Monori-erdőről, Nyáregyházáról, Monor-ról, majd üldözés után egy Monor melletti erdőből is meglépett. Végül a horgászszenvedélye lett a veszte. Nagy értékű horgászfelszerelést vásárolt. Néhány hét múlva Békés megyében már majdnem elkapták egy horgásztó bérvityillójában, ám akkor is lelépett. November elején Pilismarót víkendházas részén bukkantak rá a fejvadászok.

Szeptember 29-én hajnalban kommandósok bekerítették Kisst Monorierdő egyik legszélső házában. Az erdő felől azonban nem állták el az útját. Gatyában kiugrott az ablakon és befutott az erdőbe.

Szeptember 30-án Nyáregyházán egy kőfallal körbevett tanyán várták. Néhány kommandós nem tudott elrejtőzni a térdig érő bokrokban, és a napkeltekor odaérő Kiss kiszúrta őket. Ismét elszaladt.

Október 1-jén reggel Monor mellett a kommandósok három autója elállta a Kiss felesége által vezetett autót. Az asszony tolatott, oldalra kitört, közben totálkárosra zúzva az egyik autót, majd elhajtott.

Október 1-jén Kiss és felesége 130-140 kilométeres sebességgel több falun át menekült a kommandósok elől. Egy földúton a nagy porfelhőben eltüntek. Mire az autót megtalálták, Kiss lelépett.

Az aszódi akció két gyanúsítottja, Pál Tibor és Nagy Tibor még bujkál

Még nem találták meg Kiss aszódi társait, Pál Tibort és Nagy Tibort. Pált Kissel együtt a beremendi cementmű elleni támadással is gyanúsítják. Onnan 25 ezer eurót zsákmányoltak. Nagy Tibor az aszódi rablás harmadik résztvevője volt. Ő a támadás előkészítésében részt vevő, már elfogott K. Attila féltestvére, és elképzelhető, hogy Franciaországban bujkál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!