Hírek

2004.12.14. 07:24

Nem erősítették meg az európai alkotmányt

Körmendi G.

Kisstílű politikai gáncsvetésnek nevezte Vastagh Pál (MSZP) a Fidesz elutasító javaslatát, amely megakadályozta, hogy az Országgyűlés hétfőn döntsön az európai alkotmány megerősítéséről. Ha a képviselők négyötöde megszavazza a házszabálytól való eltérést, akkor a hét végén a magyar miniszterelnök bejelenthette volna: Magyarország megerősítette az európai alkotmányt.

A honatyák viszont nem fogadták el Szili Katalin házelnök javaslatát, hogy a hétfő esti határozathozatalok során kerüljön sor a zárószavazásra. Igennel szavaztak a kormánypártok képviselői, nemmel pedig az ellenzékiek,  a négy, igent választó fideszes kivételével.

A képviselők ugyanakkor támogatták a házszabálytól való eltérést a külügyi bizottság határozati javaslata kapcsán, amely elítéli a délvidéki magyarokkal szemben a kollektív bűnösség elve alapján elkövetett véres cselekményeket. Így vita nélkül szavaznak a javaslatról. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!