Hírek

2004.12.13. 00:00

Nem jött meg a beígért BKV-Mikulás

Nagy Vajda Zs. – Izing A.

Tizenkétezer BKV-dolgozóval közölték november végén, hogy idén nem érkezik meg a decemberi bérrel a menetrend szerinti negyvenkétezer forintos vásárlási utalvány.

A novemberi bejelentésen sok dolgozó megütközött. Főleg azok életét nehezíti, akik a BKV-piramis alsóbb szintjein dolgoznak. Alacsony bérű dolgozóból több van, mint magas kerese-tűből. Többségnek komolyan számít negyvenkétezer forint karácsony előtt. Panaszukkal lapunkhoz fordultak.

A havi 3500 forintból összeálló negyvenkétezret egyébként a bérkeret terhére kapják egy összegben, három-négy éve. A részlegekben a novemberi tájékoztatókon a középvezetők arra hivatkoztak, hogy az utalványokat pályáztatni kell az EU-s előírások miatt. A dolgozók ezt hallva egymás közt rögtön azt kérdezgették, hogy miért nem elég tíz hónap a vezetőségnek arra, hogy pályáztassa a kereskedelmi cégeket. Azokat, ahol az utalványok beválthatók.

A juttatást december 20-a körül fogják megkapni. Marad három napjuk a beváltásra, éppen a karácsonyi vásárlási roham közepén. Kollektív szerződésük egyébként rögzíti, hogy a juttatásokat mikor és milyen módon kellene megkapniuk.A késést a BKV Rt. tájékoztatási osztálya szervezési okokkal magyarázta lapunk kérdésére. A késésről a dolgozókat időben értesítették – állítja a társaság. Idén közbeszerzési eljárást kellett kiírni az utalványokra. A beérkezett pályázatokat honap értékelik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!