Hírek

2004.12.08. 06:51

Női kézilabda Eb: a jegyek fele elkelt

Schiller Zs.

Nem kíván esélylatolgatásba bonyolódni, és inkább a soron következő ellenfelekre hívja fel játékosai figyelmét Kiss Szilárd, a holnap kezdődő magyarországi  Európa-bajnokságra készülő női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
 – A hivatalos célkitűzés az első három hely valamelyikének megszerzése, de a lányok fogadkoznak, hogy meg akarják nyerni az Európa-bajnokságot – mondta a szövetségi kapitány. – Először a csoportmérkőzésekre, és ezen belül a fehéroroszok elleni nyitó összecsapásra kell összpontosítanunk. Egyelőre nem foglalkozunk az osztrákokkal és a franciákkal.
A magyar csapat valamennyi játékosa egészséges, és már nagyon várja az Eb-t. A négy csoporthelyszín – Győr, Békéscsaba, Debrecen és Zalaegerszeg – közül előbbi két városban szinte garantált a teltház. A viadalra kiadott 80 ezer belépőből ugyanis 40 400 már elkelt. A december 19-i zárás alkalmával megtelik a budapesti Papp László Budapest Sportaréna is. Sinka László főszervező, a magyar szövetség főtitkára kiemelte, az Európa-bajnokság költségvetése 450 millió forint, de ez az összeg nem tartalmazza a magyar válogatottnak szánt prémiumot. Ezzel kapcsolatban konkrét összeget ezúttal nem árultak el. Úgy tudni, az első és második hely között többmillió forint a különbség, és még az ötödik hely is ér 1-2 milliót. Az Eb-nek további tétje is van. A kontinenstorna dobogósai biztos részt vehetnek a jövő évi szentpétervári vb-n, míg az első öt helyezett a 2006-os svédországi Eb-re jut ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!