Hírek

2004.12.18. 07:16

Sir Alex Ferguson a sorsot emlegeti

José Mourinho megkapta, amit akart. Csapata, a Chelsea a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásán a Barcelonával került szembe.

Szabó Tamás

A nyolcaddöntő párosítása

Real Madrid–Juventus FC

Porto–Internazionale FC

Barcelona–Chelsea

Werder Bremen–Olympique Lyon

Liverpool–Bayer Leverkusen

PSV Eindhoven–AS Monaco

Manchester United–AC Milan

Bayern München–Arsenal

Az első mérkőzésekre február 22-én és 23-án a csoportmásodikok otthonában kerül sor. A visszavágókat március 8-án és 9-én rendezik.Az Európai Labdarúgó-szövetség svájci központjában, Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. José Mourinho a ceremónia után bevallotta, a katalán szupercsapattal szeretett volna összecsapni. – Öt évvel ezelőtt másodedzőként dolgoztam a Barcelonánál – mondta José Mourinho, a Chelsea mestere. – Akkor a Bajnokok Ligájában legyőztük a Chelsea-t. Most az angol csapattal szeretnék nyerni.

Mourinho egyébként jóval tovább tekint. Ha a Chelsea-vel sikerülne elhódítania a sorozat trófeáját, akkor egyedülálló tettet hajtana végre. Ő lenne az első tréner, aki az egymást követő években két különböző csapattal hódítaná el a BL-trófeát.

A Barca–Chelsea derbin kívül még három szenzációs pár jött össze. A Real Madrid például a Juventusszal találkozik. Utóbb 2003-ban a negyeddöntőben csaptak össze a felek, akkor a torinói egylet lépett tovább. Ellenben hat évvel ezelőtt a döntőben a Real legyőzte a Juvét. Pazar csatát hozhat a Manchester United–Milan ütközet is. Sir Alex Ferguson 18 éve irányítja az angol csapatot, mégis most először került szembe Carlo Ancelotti együttesével. „Kétszer találkoztunk a Monacóval, az Interrel és a Leverkusennel is – mondta Ferguson. – A Milannal még soha. Szerintem a sors akarta, hogy összecsapjunk.” A Bayern München–Arsenal meccs kapcsán a londoniak spanyol csatára, Reyes nyilatkozott. „Nem számít, kivel játszunk, akárkit legyőzhetünk” – mondta a támadó.

A nyolcaddöntő párosítása

Real Madrid–Juventus FC

Porto–Internazionale FC

Barcelona–Chelsea

Werder Bremen–Olympique Lyon

Liverpool–Bayer Leverkusen

PSV Eindhoven–AS Monaco

Manchester United–AC Milan

Bayern München–Arsenal

Az első mérkőzésekre február 22-én és 23-án a csoportmásodikok otthonában kerül sor. A visszavágókat március 8-án és 9-én rendezik.

Szabó Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!