Hírek

2004.12.20. 00:00

Szerényebb mértékben nő Gödöllőn a közüzemi díj

L. M. A.

– A legjelentősebben, tizenegy százalékkal a csatornahasználati díj emelkedik – mondta érdeklődésünkre Gémesi György, Gödöllő polgármestere. Az önkormányzat legutóbbi ülésén döntött a közüzemi díjak emeléséről.

A jövőben egy előre váltott vonaljegyért százhuszonöt, míg a soförtől megvásárolva százhatvanöt forintot kell fizetni. Ez utóbbi drágaságának oka, hogy az önkormányzat az elővételre szeretné rávenni a polgárokat. Az egyvonalas havi bérlet ára 1770, míg az összvonalasé 3100 forintra nő. A tanulóknak és nyugdíjasoknak kilencszázhuszonöt forintot kell adniuk ugyanezért.

A csatornadíj köbméterenkénti térítési díja a közületi fogyasztóknak száznyolcvanhárom, míg a lakosságnak százhetven forint plusz áfára változik. Gémesi György ezzel kapcsolatban elmondta, az önkormányzat az elmúlt három évben közel kétmilliárd forintot fordított csatornázásra. Ennek köszönhetően a település kilencvennyolc százalékát kötötték be a kommunális hálózatba. A távhő alapdíja egyelőre nem módosul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!