Hírek

2004.12.14. 00:00

Szétlövés a Williamsnél

Kocsis M.

A Williams-BMW Forma–1-es csapata pénteken délután úgynevezett szétlövéssel döntötte el, hogy jövőre Nick Heidfeld vagy Antonio Pizzonia legyen az istálló versenypilótája. Ez azt jelentette, hogy mindketten beültek egy-egy ugyanolyan autóba és amelyikük jobb köridőt ért el, az nyert.
A várakozásoknak megfelelően Nick Heidfeld lett a győztes.
 Hetek óta tudni lehetett, hogy már csak két versenyző neve jöhet szóba a Williams még üres autójának kapcsán. Az egyik a német Nick Heidfeld, a másik pedig a jelenlegi tesztpilóta, Antonio Pizzonia. Utóbbi mellett igazából a csapat vezetői kardoskodtak valamilyen rejtélyes okból, ám a BMW-nek sikerült elérnie, hogy kipróbálják Heidfeldet is. A bajor autógyár és az ausztrál Mark Webber is amellett érvelt, hogy a németet szerződtessék, mivel korábban a Jaguarnál Pizzonia már volt a csapattársa, és finoman szólva nem szívelték egymást. Egy bő hete Webber egészen odáig merészkedett, hogy újságírók előtt született vesztesnek nevezte egykori csapattársát. A Williams vezetői ezért meg is dorgálták az ausztrált. Az adok-kapokból Heidfeld ügyesen kimaradt, amikor viszont szükség volt rá, vagyis a jerezi pályán, kimutatta a foga fehérjét, hiszen több mint 3 tizedmásodperccel gyorsabb volt Pizzoniánál. A brazilnak sincs azonban igazán oka az elkeseredésre, mert bár előrelépni nem tudott a ranglétrán, de lejjebb sem csúszott, hiszen minden bizonnyal jövőre is ő lesz a Williams tesztpilótája. Hivatalos bejelentés ugyan még nem történt, ám a szétlövés eredményének és annak tudatában, hogy a Williamsnél 2000-ben Jenson Button egy ugyanilyen párbaj után ülhetett be az egyik kocsiba, nagyobb pénzöszszegben is bátran fogadhatna bárki, hogy ez is hamarosan megtörténik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!