Hírek

2004.12.14. 00:00

Szétlövés a Williamsnél

Kocsis M.

A Williams-BMW Forma–1-es csapata pénteken délután úgynevezett szétlövéssel döntötte el, hogy jövőre Nick Heidfeld vagy Antonio Pizzonia legyen az istálló versenypilótája. Ez azt jelentette, hogy mindketten beültek egy-egy ugyanolyan autóba és amelyikük jobb köridőt ért el, az nyert.
A várakozásoknak megfelelően Nick Heidfeld lett a győztes.
 Hetek óta tudni lehetett, hogy már csak két versenyző neve jöhet szóba a Williams még üres autójának kapcsán. Az egyik a német Nick Heidfeld, a másik pedig a jelenlegi tesztpilóta, Antonio Pizzonia. Utóbbi mellett igazából a csapat vezetői kardoskodtak valamilyen rejtélyes okból, ám a BMW-nek sikerült elérnie, hogy kipróbálják Heidfeldet is. A bajor autógyár és az ausztrál Mark Webber is amellett érvelt, hogy a németet szerződtessék, mivel korábban a Jaguarnál Pizzonia már volt a csapattársa, és finoman szólva nem szívelték egymást. Egy bő hete Webber egészen odáig merészkedett, hogy újságírók előtt született vesztesnek nevezte egykori csapattársát. A Williams vezetői ezért meg is dorgálták az ausztrált. Az adok-kapokból Heidfeld ügyesen kimaradt, amikor viszont szükség volt rá, vagyis a jerezi pályán, kimutatta a foga fehérjét, hiszen több mint 3 tizedmásodperccel gyorsabb volt Pizzoniánál. A brazilnak sincs azonban igazán oka az elkeseredésre, mert bár előrelépni nem tudott a ranglétrán, de lejjebb sem csúszott, hiszen minden bizonnyal jövőre is ő lesz a Williams tesztpilótája. Hivatalos bejelentés ugyan még nem történt, ám a szétlövés eredményének és annak tudatában, hogy a Williamsnél 2000-ben Jenson Button egy ugyanilyen párbaj után ülhetett be az egyik kocsiba, nagyobb pénzöszszegben is bátran fogadhatna bárki, hogy ez is hamarosan megtörténik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!