Hírek

2004.12.22. 07:15

Szlovákiából erősíthetünk

Schiller Zs.

[caption id="" align="alignleft" width="265"] A kapitány széttárja a kezét, a játékosok néznek erre-arra, talán azt keresik jön-e segítség valahonnan
[/caption]Nem tett hozzá sokat a csapat játékához egyik jobbszélső sem a vasárnap véget ért női kézilabda Európa-bajnokságon. A szurkolók közül pedig többen is azt elemezték, hogy ideje honosítani a Ferencváros játékosát, Katerina Mravikovát. A gyors szélső a szlovák válogatott tagja, de kevés esélye van arra, hogy világversenyen szerepeljen, a magyar csapat viszont tovább erősödne vele.
– Nagyon jólesik, s akadt, aki már fel is vetette ezt – mondta Mravikova. – Örültem, amikor hallottam, de tovább nem jutottunk, mert a magyar szövetségtől még nem kerestek az ügyben. Nagy gondban lennék, ha megtenné, bár jól érzem magam a Fradiban, Szlovákiában születtem, az a hazám. Az is igaz, hogy a szlovákokkal kevés az esélyem Ebén, vébén, pláne olimpián résztvenni, míg a magyarok rendre az érmekért csatáznak. Ha megkeresnének sokat gondolkodnék, az biztos.
Mravikova mellett, a szintén szlovák fradista, Lucia Uhrakovát is szívesen látnák a válogatottban. A beállós támadásban és védekezésben is segítséget jelentene. 

Még nem tudni ki lesz a szövetségi kapitány

A Dunaferr női kézilabdázóinak edzője, Kiss Szilárd szövetségi kapitányi megbizatása december 31-én lejár. Így kérdéses, jövőre ki viheti tovább a csapatot.

Kiss Szilárd teljesítette az elvárást, a csapat kijutott a világbajnokságra és az Európa-bajnokságra. Az Eb előtt aranyról beszélt, a bronzérem sem jelent csalódást, s akár maradhatna. A napokban azt mondta, nem etikus klubnál és válogatottnál is dolgozni. Felkérés esetén elgondolkodna az ajánlaton.

Kovács Péter, a Szeged férfi gárdájának edzője is szóba jöhet. Kovács esélyeit növelheti, hogy három éve ezüstérmet szerzett a hazai világbajnokságon a junior női válogatott kapitányaként. Nem mellékesen annak a gárdának, Nagy Ivett és Görbicz Anita volt a vezéregyénisége. A következő években erre az együttesre épülhet

a felnőtt csapat is.

Zsiga Gyula a Dunaferr csapatát a Bajnokok Ligája-győzelemig vezette. Abban az évben tarolt, bajnokságot, Magyar Kupát és európai Szuperkupát is nyert. Azóta dolgozott a Vasasnál és a Cornexinél is, jelenleg a Kiskunhalast irányítja. Bár akad néhány támogatója a háttérben, mostanság elmaradtak a kiemelkedő eredmények.

Németh András bő tíz éve dolgozik a Fradinál. Sorra nyerte a bajnoki címeket és a kupákat, KEK- illetve BL-döntőbe vezette csapatát. Mostanság évről évre új együttest épít, mégis mindig éremmel zárja a bajnokságot. Sokan úgy tartják, a fentiek okán már megérdemelné a kinevezést. Két meccsen már ült a válogatott kispadján, akkor Zsiga Gyulával készítették fel a hölgyeket a soros selejtezőre. Sikerrel.

Kiss: Nem bántam meg, hogy elvállaltam

Két nappal a bronzmeccs után értékelésre kértük Kiss Szilárd szövetségi kapitányt.

- Ebben a mezőnyben tisztességes eredmény, a harmadik hely – kezdte a kapitány. - Megtartottuk helyünket az élmézőnyben. Csupán a norvég meccs okozott csalódást, de ott sem a vereség, hanem a produkció. Másnap csodát tett a csapat, hiszen felállt a padlóról és megnyerte a bronzcsatát. Sajnos kevés időm volt, ezért ragaszkodtam saját játékosaimhoz, de azért vállaltam a felkérést, mert kilencen voltak a keretben. Talán, több lehetőséget kellett volna adnom másoknak is.

Bár lehet, minden idők legrövidebb ideig hivatalban lévő kapitánya volt, mégsem bánta meg, hogy vállalta a feladatot. S ha a

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!