Hírek

2004.12.17. 06:55

Tető alá húzódik be a foci

Árvay S.

Csattanós nyitánya lesz a labdarúgó-terembajnokságnak: a január 9-i nyíregyházi torna első meccsét az ősi vetélytárs Diósgyőr ellen vívja a házigazda.
A tizenöt hazai együttes és három külföldi klub három csoportba osztva csatázik az új esztendő első három vasárnapján a január végi debreceni döntőbe jutásért. A csoportgyőztesek mellett a két legjobb csoportmásodik is megszerzi a finalista jogot, míg a címvédő házigazda DVSC kiemeltként selejtező nélkül lehet a január 30-i hatos döntő résztvevője.
Az Arany Ászok terembajnokság legújabb kiírásának újdonsága, hogy mindhárom selejtezőcsoportba meghívást kapott egy-egy külföldi gárda: Nyíregyházára ukrán együttest várnak, a fővárosi Papp László Arénában horvát klub csatlakozik a mezőnyhöz, míg a rendezőként újonc Pápa sportcsarnokában a szlovák I. liga listavezetője, a pozsonyi FC Artmedia lép a műfüves pályára.
A szervezést vállaló Magyar Labdarúgó Liga és a Sporteam Kft. vezetői arról is beszámoltak, hogy a budapesti tornára a Ticketpro hálózatánál lehet belépőt venni, a többi helyszínre pedig a Szerencsejáték Rt. által száz fővárosi totózóba telepített, most bemutatkozó jegyértékesítő rendszer segítségével gondoskodhatunk ülőhelyről elővételben. A napijegy 1800 forintba kerül (az Arénában lesz 2400 forintos is), a háromszemélyes családi belépőért 3600 forintot kérnek. A januári vasárnapi futballdélutánok újdonsága lesz, hogy nemcsak a csapatok szkanderez-nek majd a játéktéren, hanem a szünetekben a szurkolók is próbára tehetik izmaikat: a szkan-derválogatott erős emberei várják a kihívókat az asztalnál, s aki „lenyomja” a bajnokot, ötvenezer forintot vihet haza... 

Ötmillió forintot kap a januári sorozat nyertese

A sorozat összdíjazása 18 millió forint (bruttó). A nagy pénz azonban a döntős szereplésért jár. A gólkirályi cím mind a négy tornán 125 ezer forintot ér. A döntőben kupa jár a legjobb mezőnyjátékosnak (Fodor Imre-díj), a legjobb kapusnak (Zsiborás Gábor-díj) és a legharcosabb futballistának (Simon Tibor-díj).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!