Hírek

2004.12.07. 06:17

Tragédia a penci sportpályán

Hétfőn délelőtt lángolt a penci sporttelep. A tűzre az utcabeliek lettek figyelmesek, akik azonnal vízzel teli vödrökkel rohantak a helyszínre. Egy ember bennégett, életét nem tudták megmenteni.

Szabó T.

Koradélután már egy lélek sem tartózkodott a Váchoz közeli penci labdarúgópályán. Ekkor csak a sporttelep öltözőjének nyitott mellékhelyisége árulkodott a tűzről. Fala megfeketedett, ajtaja leégett. A rendőrségi helyszínelők távoztak, az utca élelmiszerboltjának eladója számolt be az eseményekről. – Reggel tíz órakor azzal rohant be hozzám egy vevő, hogy ég a sporttelep – mondta az eladó, aki neve elhallgatását kérte. – Vödrökkel mentünk a helyszínre, ahol bizarr látvány fogadott. A lángoló mellékhelyiségből egy ember lába lógott ki. Riasztottuk a rendőrséget, majd megérkeztek a tűzoltók is. Végül ők oltották el a tűzet.

Kiderült, hogy az áldozat a 44 éves B. László, a Penc melletti Csővár lakosa volt. A férfi az értéktárgyait és a személyes iratait a mellékhelyiségen kívül helyezte el. Feltehetően öngyilkosságot követett el, ugyanis idegenkezűségre utaló jel nem merült fel, állt a későbbi rendőrségi közleményben. Az élelmiszerbolt dolgozói ismerték az áldozatot. Nőtlen volt, az édesanyjával élt. Az ügy további körülményeit szakértő bevonásával az államigazgatási eljárás keretében a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!