Hírek

2004.12.09. 06:48

Új edzővel készül Vereckei

Schiller Zs.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Reméljük, Vereckei Ákos a jövőben is olyan jó eredményeket ér el, hogy örömében kiugorhat a hajóból
[/caption]Vereckei Ákos edzőt és csapatot vált, klubot viszont nem. Az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar férfi kajakosa tíz évig dolgozott együtt Sári Nándorral, a jövőben viszont Séra Miklóssal készül. Egyesületet viszont nem cserél, továbbra is a Honvédban folytatja.
 – Tíz szezont húztunk le Sári Nándorral, és remek eredményeket értünk el, neki is köszönhetem, hogy a világ legjobbjai közé kerültem – mondta a bajnok. – Az olimpia után mégis úgy éreztem, váltanom kell, ha Pekingben is jól akarok szerepelni. Harag nélkül váltunk el. Az döntött Séra Miklós mellett, hogy rutinos, hiszen ez lesz a 33. idénye a szakmában. Bízom benne, hogy együtt marad a négyes, a srácokkal mindenesetre megbeszéltük, hogy közösen képzeljük el a folytatást. Az athéni döntő után ébredtünk rá, hogy milyen egységes és jó csapatunk van. Remélem, az új válogatási elvek után „fentről” sem akadályozzák meg ezt.
 – Nem, fentről nem tesznek ellene – felelte mosolygva Angyal Zoltán, a válogatott szövetségi kapitánya. – Ákosnak nem lesz gondja, ahogy a Kammerer, Storcz kettősnek sem. Horváth Gábor idén alig szerepelt egyesben és párosban, de jövőre, főként az utóbbiban hozhatja majd magát.
Megtudtuk, a csapat együtt tartása miatt Storcz ötszázon Kammererrel, ezren Horváth Gáborral indulhat majd párosban. A kapitány a váltásról elmondta, sajnálja, hogy megszakad a jó és eredményes kapcsolat Vereckei és Sári között, de a hosszú idő miatt érthető a versenyző döntése. S talán ez új erőt adhat.

Vereckei Ákos rajong az indiántörténetekért

Született: Budapest,

1977. augusztus 26.

Magasság/Testsúly:

188 cm/88 kg

Hobbi: internet, motorozás, zenehallgatás, olvasás (Balzac, és indiános könyvek)

Nevelőedző: Marczinkó Györgyné

Edző: Sári Nándor (1995– 2004), Séra Miklós (2004–)

nevelőegyesülete: PGSK

Egyesület: Csepel, Honvéd

Mióta versenyez: 1989

Legjobb eredményei: kétszeres olimpiai bajnok (2000 és 2004 K–4 1000 m), ötszörös világbajnok, hétszeres Európa-bajnok

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!