Hírek

2004.12.31. 00:00

Új lakások építésével szépül a Szabolcs utca

Farkas M.

Megújítja a Szabolcs utcát és környékét a XIII. kerületi önkormányzat. Lebontottak kilenc lerobbant állapotú önkormányzati tulajdonú épületet. Felújítottak egy Lőportár utcai ingatlant, ahol húsz rossz állapotú lakást alakítottak át 15 korszerű bérleménnyé. Jelenleg ebben az utcában folyik az önkormányzat egyik legnagyobb beruházása, egy 109 lakásos bérház építése. A lakások negyven százaléka egy-, illetve másfél szobás lesz, kétszobásból összesen 61 épül. A pinceszinten egy 126 férőhelyes teremgarázst alakítanak ki. A lakásokat nem szociális, hanem költségalapon adják bérbe. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat az üzemeltetés, a fenntartás és a felújítás fedezetéhez szükséges összegben állapítja meg a lakbért.
A bérház várhatóan a jövő év első felében készül el. A beruházás 1,78 milliárd forintba kerül. Ebből 1,3 milliárdot saját forrásból biztosított az önkormányzat, míg 450 millió forintot pályázaton nyert. A hatszintes épület földszintjén hét üzletet, illetve a déli oldalon egy nyugdíjasklubot alakítanak ki. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!