Hírek

2004.12.27. 01:11

Városvezetésből elégséges

Címkék#Vélemény

Nagy blamázsok, beváltott és be nem váltott ígéretek jellemezték az idei esztendőt Budapesten. A főváros vásárolt selejtes villamosokat, égtek a BKV buszai, viszont rendben ment a metrófelújítás.

Vajta Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="272"] Az utasok elégedettek a felújított 2-es metróval, bár a Blaha Lujza téren ősszel újra kellett csiszolni a követ
[/caption]Az egyik legnagyobb botrány kétségkívül a nagykörúti villamosok vásárlása volt az idén. Kiderült, hogy selejtes villamosokat vett a főváros 40 milliárd forintért. A Siemens visszahívta üzemeibe a nyugat-európai városokból a Combino villamosokat átalakításra. A gyártó elismerte, hogy a járművek életveszélyesek. A BKV nem bontotta fel a szerződést a Siemensszel.

Nyáron megérkeztek az új Volvo buszok. Néhány hónappal később kiderült, hogy nem bírják a budapesti kátyúkat. Az ülések kemények, a szellőzőberendezés kevés a nyári kánikulában. Közben sorra égtek ki az Ikarustól legutóbb vásárolt alacsony padlós buszok egy szerkezeti hiba miatt. A BKV pert indított az Ikarusszal szemben.

Ugyanakkor elismerés illeti a BKV-t, mert sikeresen megoldották a metrópótlást. Idén nyáron elkezdődött a 2-es metró teljes felújítása. Az augusztus végén átadott Blaha Lujza és Kossuth téri állomások az utasok többségének tetszenek. A nagykörúti villamospálya felújításából és a villamosok pótlásából is jól vizsgázott.

A nagyotmondások éve

Demszky Gábor főpolgármester azt ígérte, hogy nyár elejére eltűnnek a kátyúk az utakról. Nem tűntek el. Sőt kiderült, hogy a korábbi útfelújítási munkák között sok a selejt. Demszky megbukott időjárás- előrejelzésből is, elmaradt az általa jövendölt tornádó. Országos botrány kerekedett a nyaraló vásárlásából. Népszerűsége alapjaiban megingott.

Vajta Zoltán -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!