Hírek

2004.12.24. 00:00

Zsebtolvajok dolgoznak a metróban karácsonykor

V. Z.

A biztonsági szolgálat állandó jelenléte ellenére megszaporodtak a zsebtolvajok a metrón. A BKV arra figyelmezteti az utasokat, hogy a karácsonyi bevásárlás utolsó napján fokozattan vigyázzanak értékeikre. A tömegben a zsebtolvajok szívesebben dolgoznak. A BKV ezért három nyelven is közzétette az interneten, miként előzhetjük meg, hogy zsebesek áldozatai legyünk. A pénztárcát, bankkártyát és a mobiltelefont a ruha és a táska belső zsebébe célszerű rakni.

A farzseb, a külső kabátzseb és a hátizsák nem biztonságos. Le- és felszálláskor, valamint a mozgólépcsőn a kézitáskát szorítsuk magunkhoz. Ha sok készpénzt tartunk magunknál, ne egy helyre rejtsük. Az iratokat és a lakáskulcsot pedig szigorúan elkülönítve szabad tartani. Ha egyszerre lopják el a kettőt, jó esélyünk lesz rá, hogy kipakolják az otthonunkat. A legtöbb betörést egyébként szenteste követik el.

Akit meglopnak a metrón, segítséget kérhet a biztonsági szolgálattól. Ám a biztonsági őrök nem intézkedhetnek, csak átadhatják a fülön csípett zsebtolvajt a rendőröknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!