Hírek

2005.01.19. 07:21

A vesztes sem marad pártában

Konkoly Edit

Szalay Marianna a Nemzeti Színház Sárga liliom című előadásában játszott szerepéről elárulja: – Berta eredetileg nincs is a darabban. A rendező és a testvére találta ki. Emlékszem, egyik próbán valaki azt mondta: figyelj, ez a Berta született vesztes. Hiába próbálkozik újra meg újra.

Valóban, Berta állandóan zaklatja egykori vőlegényét, az orvost. Nem hiszi el, hogy a férfi már mást szeret. Szenved a tudattól, hogy nem lesz feleség. Ez Berta bátyját, Kálmánt is zavarja, aki szívből szereti húgát.
– De a darab végén mégis feleség leszek – mosolyog Marianna. – Azt hiszem, Kaszás Attilának jutott eszébe az ötlet, hogy a harmadik felvonásban jöjjünk össze a másik vesztessel. Mégsem maradok pártában!

A színésznő az életben sincs egyedül, néhány éve társa van, akitől gyereke is született. A ma már hároméves Nimród mamáját havonta tíz-tizenöt este is nélkülözi, mert az már gyerekkorában beleszeretett a színházba. A televízió Cimbora című gyerekműsorával indult a szerelem. Hetedikes volt, amikor a Vörösmarty Gimnázium diákjait versmondásban legyőzte.

– Ez volt az első és eddig utolsó felhőtlen győzelmem – mondja nevetve. A színművészeti után jött a Katona József Színház és az Új Színház Budapesten, majd Debrecen és Szolnok. Ott ismerte meg Törőcsik Marit, akit azóta mesterének tekint. És akivel most a Nemzetiben újra együtt játszhat.

Szalay Marianna

Zebegény, 1972. augusztus 9.

1994: Színház- és Filmművészeti Főiskola

1993: Katona József Színház

1994: Új Színház

2002: Nemzeti Színház

Kitüntetések, díjak: Berlini filmfesztivál díja a Csajok című filmért, Országos Színházi Találkozó különdíja

Jelenlegi szerepei a Nemzeti Színházban: Ida (Szomory Dezső: Györgyike, drága gyermek), Aranka, Solmayék gyermeke (Csiky Gergely: Buborékok), Berta (Bíró Lajos: Sárga liliom)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!