Hírek

2005.01.15. 09:12

Bemutatkozott a Sauber is

A Sauber a tervezetthez képest később mutatta be idei autóját, azonban még így is a második lett a sorban.

Kocsis Máté

A 2005-ös konstrukciót eredetileg kedden mutatták volna be Kuala Lumpurban a szokásos látványos program keretében, de a csapat végül úgy döntött, hogy a felhajtás elmarad. Ők így tisztelegtek a délkelet-ázsiai katasztrófa áldozatai előtt. A C24 kódjelű autó az első, amely a gárda saját szélcsatornájában történt tesztek alapján készült el. Ez egyébként a lehető legjobbkor jött, mivel az új szabályok miatt jelenleg az aerodinamikai kialakításra helyezik a legnagyobb hangsúlyt a mérnökök. Az autót – amelynek vajmi kevés köze van elődjéhez – egész hét végén Valenciában teszteli majd a csapat.
Azonban nemcsak az autó az, ami teljesen új, hanem például a gumik is. Sokakat meglepett, amikor a Ferrari fiókcsapatának is aposztrofált svájci alakulat szakított az olaszok egyik legnagyobb partnerével, a Bridges-tone-nal és Michelinre váltott a tavalyi év végén. Ez egyébként a Ferrarinak is problémát okozhat, mivel eddig minden tesztadatot megkaptak a Saubertől, most azonban ez – legalábbis a gumikat illetően – megszűnik.
Felipe Massa csapattársa is új, Jacques Villeneuve személyében. Az 1997-es világbajnok korábban bevallotta, hogy a Sauber sokkal jobb és profibb csapat annál, mint amire számított. Massa ezt már régóta tudja, így talán nem is alaptalanul optimista.
– Egy csapat sem fejlődött anynyit a tavalyi év folyamán, mint mi – vélekedett a brazil. – Ha ezt a lendületet sikerül megőriznünk az idei szezonra is, akkor azt hiszem, sokakat meglephetünk 2005-ben.
És ha még azt is hozzáveszszük, hogy a jelenleg jobb Michelin-abroncsokkal további előnyhöz juthat a Sauber, akkor akár még nagyobb is lehet a meglepetés.

még így is a második lett a sorban. Kocsis Máté -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!