Hírek

2005.01.20. 00:00

Egy kézben szeretnék látni a parkolást

Tóth Tímea

Egyetlen önkormányzati társaságnak kell kézbe vennie a fővárosi parkolás irányítását. Ezt állapítja meg a készülő parkolási rendeletre vonatkozó javaslataiban a városrendészeti bizottság.

– Jelenleg a Centrum Parkolási Kft., a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. és a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás kezeli a parkolóhelyeket. A három helyett egy, kizárólag önkormányzati tulajdonú társaságot kell létrehozni – mondja Danielisz Béla elnök. Szeretnék, ha a parkolási díjakból befolyó összeget a Parkolj és utazz parkolók kialakítására fordítanák. A bizottság a kerékbilincselés gyakorlatával is foglalkozott.

– A három cég múlt évi beszámolójából kiderült, hogy külön pénzbeszedési lehetőségnek tekintették a kerékbilincselést. A befolyó összegeket pedig többnyire működési költségeik finanszírozására fordították. Ezt a gyakorlatot meg kell szüntetni – hangsúlyozza Danielisz. A testület elküldte javaslatait Demszky Gábornak.

A főpolgármester harminc nap múlva válaszol a felvetésekre.
A közgyűlés pedig márciusban dönt a parkolás megrendszabályozásáról.

Zaklatott sofőrök

A pszichológai alkalmasságot a jogosítvány megszerzésének egyik feltételévé kellene tenni. A városrendészeti bizottság tagjai ezt azzal indokolják, hogy sok ember alkohol nélkül is könnyen elveszti józanságát, ha autóba ül. A testület évente ismétlődő felülvizsgálatot tart szükségesnek, hogy kordában lehessen tartani az „őrült sofőröket”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!