Hírek

2005.01.27. 06:43

Erdélyi sóbányában készült a Ferencváros

Szabó T.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Az edző szerint ideális körülmények között készült a csapat, az ilyesmi havas pályán sem lehetetlen
[/caption]A Ferencváros egy hétig a romániai Szovátán edzőtáborozott, de a kedd este nem a felkészülés jegyében telt. Szűcs Lajosék meglátogatták a dévai központú Szent Ferenc Alapítvány szovátai gyermekotthonát, ahol 17 óvodás-, illetve iskoláskorú gyermekkel találkoztak. A zöld-fehérek természetesen nem mentek üres kézzel, dedikált labdával, két kis futballkapuval, Fradi-mezzel, zászlókkal, különböző plüssállatokkal, valamint a 100% Fradi című újsággal ajándékozták meg a kis lakókat. A gyerekek táncoltak, énekeltek és szavaltak, a ferencvárosi játékosok teljesen meghatódtak a meleg fogadtatáson. Szűcsék több mint egy órát töltöttek a gyerekeknél, akik nehezen engedték el őket.
A játékosok megígérték, hogy az otthonban készült fotókat visszaküldik, valamint mindenki saját belátása szerint anyagiakkal is támogatja az árva gyerekeket. Kétségkívül az edzőtáborozás legmeghatóbb pillanatait élte át a gárda. Az edző, László Csaba egyébként elégedett volt a játékosok munkájával. Ideális körülmények között edzett a csapat.
A Ferencváros tegnap éjjel indult haza és ma hajnalban érkezett Budapestre. László a hét végére szabadságot adott a gárdának, a zöld-fehérek a válogatott mérkőzéseket követően Cipruson folytatják majd a felkészülést.

Anyagilag is megérte Szovátán edzőtáborozni

Amikor a Ferencváros trénere, László Csaba úgy döntött, hogy magaslati edzőtáborban készíti fel csapatát, négy hely jött számításba. A magyarországi, az ausztriai és a szlovákiai lehetőségeket azonban az anyagiak miatt szinte azonnal elvetették. A romániai Szováta volt a legolcsóbb, s csak ezen a településen sós a levegő. A gárda egy hétig lakott Székelyföld leghíresebb fürdővárosában, a Sóvidék szívében található szállodában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!