Hírek

2005.01.14. 07:38

Juhár tanulmányi sérülése

Senkit sem terhel mulasztás Juhár Tamás síbalesetében. Az újpesti védőnek a Testnevelési Egyetem sítáborában kifordult a válla, a futballbajnoki rajtra azonban föltehetően fölépül.

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="255"] Síelő futballisták Olaszországban (balról): Egressy, Juhár, Kovács Zoltán, Hámori és Balogh Zoltán
[/caption]Tanulmányi kötelezettségének tett eleget Juhár Tamás, amikor síelni indult Forni di Soprába. A Testnevelési Egyetem hallgatójaként csatolt gyakorlólécet, majd nekiindult a tanulópályának. A terhelés nem volt nagyobb, mint mondjuk edzésen, kétkapuzás közben. Más kérdés, hogy Juhár, gyakorlatlan sízőként elveszítette az egyensúlyát, esés közben letámasztott a kezével, és kifordult a válla. A tábort szervező Leskó László (egykoron a Győr kapusa) határozottan állítja, hogy kifejezetten ügyeltek a hallgatók biztonságára, száguldozásról szó sem volt, nem is lehetett. Juhárnak sem lett volna semmi baja, ha tökéletes a válla, ám nem az, hiszen már korábban is kifordult. Az újpesti védőt azonnal a tolmezzói kórházba vitték, ahol haladéktalanul helyre tették, és rögzítették a sérült testrészt.

Az orvosok véleménye szerint a bajnoki rajtra rendbe jön a futballista, aki egyelőre szobakerékpározással igyekszik megtartani a kondícióját. – Két hét múlva veszik le a kötést, addig a felsőtestemnek nyugalomban kell lennie – mondja Juhár. – Utána aztán jöhet a gyógytorna, sőt a futás is. Eszembe sem jut, hogy nem lehetek ott a többiekkel az antalyai edzőtáborban, a rajtra pedig százszálékos leszek.

Lukács Ferenc szerint nem történt szerződésszegés

A labdarúgókkal kötött megállapodásban a klubok igyekeznek elejét venni annak, hogy a játékosok megsérüljenek a pályán kívül. A szabadidős futballt például kifejezetten tiltják. Juhár esete különleges, ahogy Lukács Ferenc, az Újpest egyik tulajdonosa mondja: „Magától értetődően támogatjuk, hogy a játékosaink tanuljanak, így van ez Tamás esetében is. A sítábor kötelező feladat az egyetemen, a játékosnak ott kellett lennie. Hogy megsérült, balszerencse, de jogi következményei nem lehetnek az esetnek.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!