Hírek

2005.01.17. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Örökbefogadás
Tizenhárom gyermeket fogad jelképesen örökbe a dél-ázsiai szökőárban árván maradtak közül a kerület polgári frakciója. Egy éven át háromezer forinttal járulnak hozzá a gyerekek ellátásához. (kg)

II. kerület Szabályozási terv
A Kitaibel Pál, a Petrezselyem, a Fényes Elek és Kis Rókus utca, valamint a Margit körút által határolt területre szabályozási tervet készíttet a kerület. (kg)

III. kerület Zsákok
Továbbra is ingyenesen juthatnak hulladékgyűjtő zsákokhoz a kerületi lakosok. Hat helyszínen vehetők át a zsákok. (kg)

IV. kerület Felmondták
A Nagyváradi Liget Lakópark Gyermekeiért Egyesület a Gyertyaláng és a Fiumei utca sarkán található területet másfél éve bérletbe kapta az önkormányzattól egy játszótér kialakítása érdekében. Az önkormányzat a közelmúltban felmondta a szerződést. (lma)

V. kerület SAKK ÉS TÁNC
Ma délután 2 órától az Aranytíz Művelődési Központban a kicsik és a nagyok a sakkszakkör, a néptánctanfolyam és a színházi előadás közül választhatnak egészen este 7 óráig. (rv)

VI. kerület VILÁGJÁRÓK
Az Ország- és Világjárók Klubja tagjainak január 18-án, kedden a Benczúr Házban Ludmann Mihály művészettörténész tart előadást. A téma: 400 év francia festészete. (rv)

VII. kerület MŰEMLÉKPÁLYÁZAT
A műemléki pályázat az egyik napirendje a január 21-i testületi ülésnek. A képviselők a humanitárius segélyről is tárgyalnak. (rv)

VIII. kerület Felszín
A Pollack Mihály téren épülő mélygarázs majdani felszíni épületének látványterveit május 1-jéig kell a kerületi és a fővárosi önkormányzat illetékeseinek jóváhagyniuk. A garázs be- és kijárata az építési engedélyből már ismert. (vs)

IX. kerület Sakk és kártya
József Attila lakótelepi közösségi házban ma az Öregfiúk Klubjának tagjai kártyacsatákat és sakkmérkőzéseket vívnak. (vs)

X. kerület HOFI PARK
Kétezer fát, vagyis egy kisebb erdőt fognak elültetni a tájhelyreállítás keretében. A területet a Kőbánya Gergely Kft. kezeli. (ia)

XI. kerület Egészségügyi fórum
Mikola István, az Orbán- kormány egészségügyi minisztere előadást tart 17.30-tól a KDNP újbudai székházában. A fórum témája: egészségesen élni jó. (tt)

XII. kerület Könyvtár
Rövidesen költözhet a Szabó Ervin könyvtár kerületi fiókja. Az Ugocsa utcában nyílik meg a főváros legkorszerűbb ilyen intézménye. (vs)

XIII. kerület Közel egymillió
Az önkormányzat tizedszer rendezte meg a Vállalkozó Bál.
A jótékonysági akcióban közel egymillió forint gyűlt össze, amit a XIII. Kerület Gyermekeiért Közalapítványnak adományoztak. (lma)

XIV. kerület Beruházások
Öt jelentős beruházás folyik a kerületben. A Sugár Áruház  felújítása, a Paskál lakópark építése, a Paskál-forrás feletti lakópark és termálfürdő kialakítása, a Récsey üzletközpont melletti István lakópark felhúzása és a Zöld Város lakópark építése. (lma)

XV. kerület A főépítész válaszol
Hétfőn 13 és 17 óra között Balázs Zoltán főépítész várja a kérdéseket a kerület szabályozási tervével kapcsolatban az önkormányzat ingyenesen hívható zöld számán (06-80/203-804). (pg)

XVI. kerület Menesztés
Felmentették Gordos Erikát, a szociális iroda és Karácsony Sándort, az adóügyi iroda vezetőjét. Helyükre Erdősné Kocsis Helgát és Németh Sándornét nevezték ki. (pg)

XVII. kerület Étkeztetés
Az önkormányzat március elsejétől saját fenntartású közoktatási intézményének óvodás- és iskoláskorú gyermekei részére a hétvégeken és az iskolai szünetekben ingyen adna ebédet. (pg)

XVIII. kerület LÉLEKSZÁM
A kerületben nem csökken a lakosság száma. A helybéliek gyermekei szüleik szomszédságában vásárolnak lakást maguknak. (vz)

XIX. kerület DIÁKÖNKORMÁNYZAT
Megalakult a Kispesti Ifjúsági Önkormányzat. Céljuk, hogy közelebb hozzák egymáshoz a kispesti iskolák tanulóit. (vz)

XX. kerület KÖZBIZTONSÁG
Alapítványt hoz létre az önkormányzat a közbiztonság javítása érdekében. A szervezet feladata lesz, hogy forrást teremtsen a jobb közbiztonság megteremtéséhez. (vz)

XXI. kerület ELŐKÉSZÍTŐ
A Lajtha László Általános Iskola ingyenes iskolai előkészítőt hirdet azoknak, akik 2005 szeptemberétől lesznek első osztályosok. A jelentkezők szüleit várják az iskolában (Csete B. u. 1–11., telefon: 276-7167). (vcs)

XXII. kerület VÉDELEM
Kertészkedj, művelődj, barátkozz! címmel a növényvédő szerek alkalmazhatóságának újabb szabályairól tart előadást Lucza Zoltán a KUSZÁ-ban (Nagytétényi u. 31–33). a Kertbarát Klubban január 17-én 17 órától. (vcs)

XXIII. kerület DÍJEMELÉS
A nyugdíjminimum emelkedése miatt, Soroksár önkormányzata megemelte a gondozószolgálatnál fizetendő személyi térítési díj összegét. Ez az önkormányzati rész megemelkedését is jelenti. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!