Hírek

2005.01.21. 08:05

Költözhet a Kispest

A futball hívei hiába bizakodtak. A tárgyalások sajnos nem vezettek eredményre, tegnap délután a Nemzeti Sporthivatal és a Sportfolió Kht. vezetői közölték, hogy bezárják a Budapest Honvéd kispesti sporttelepét.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="178"] Dobos Attila és a Budapest Honvéd többi játékosa is nagyon szeretett volna a Bozsik-stadionban maradni
[/caption]Tegnap kora délután még úgy tűnt, hogy található valamilyen megoldás. Erre lehetett következtetni a létesítmény üzemeltetőjének, a Sportfolió ügyvezető igazgatójának, Orbán Sándornak a nyilatkozatából. A Sportfolió vezetői sokáig hallgattak, ezúttal viszont a Reggel kérésére az ügyvezető megszólalt.

– A stadionért nem kérünk bérleti díjat, csak a költségek egy részét és a közüzemi díjakat – mondta. – Ez utóbbit írásban vállalta a Honvéd, most viszont nem emlékeznek rá. Valóban jó megoldás lehetne, ha Piero Pini megvásárolná a létesítményt és építene egy újat, de én ennek a szándéknak még nem láttam hivatalos jelét.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nincs valahol nyoma, de a Sportfoliónál nincs, az biztos. Ami a közüzemi szolgáltatások megszüntetését illeti, még tárgyalunk.
Valóban tárgyaltak, de ez a megbeszélés rosszul zárult a Budapest Honvéd számára. Nincs tovább, mivel a Honvéd tartozik a közüzemi díjakkal, a Nemzeti Sporthivatalban közölték a klub képviselőivel, hogy bezárják a stadiont.

– Hiába érveltünk, hiába javasoltuk, hogy megvásároljuk a létesítményt és új stadiont építünk, mindent elutasítottak – mondta dr. Lóránth József, a Budapest Honvéd jogi képviselője. – A stadiont bezárják és a Téglaégető úti utánpótlás-sporttelep sem a miénk már. Közölték, nincs szükség a Honvédra. Nem adjuk fel, vidéken keresünk pályát a csapat számára.

BUDOVINSZKY KRISZTIÁN (játékos): Mi nem akarunk költözni. Ha elköltöznénk, az a csapat már nem a Honvéd lenne, márpedig én nem akarok máshol játszani, csak a Honvédban.

Csáky Béla (szurkoló): Ha a Honvédról, illetve a Bozsik-stadionról van szó, engem megrohannak az emlékek. Kocsis Lajos generációján nőttem fel, aztán jöttek Pintér Sanyiék, Döméék… Azt hiszem, nem egyedüli vagyok, aki azt gondolja, a csapat és a pálya összetartozik.

Lázár Lajos -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!