Hírek

2005.01.29. 00:00

Magyar festő képe hív Görögországba

Nagyon boldog vagyok – tömörítette három szóba a benne dúló érzéseket Fülöp Tibor, a tizenhét esztendeje Athénban élő, magyar származású festőművész. Az ismert alkotót annak kapcsán kerestük meg, hogy közel hatszáz műből az ő képét választották Görögország turisztikai szimbólumává.

Lázin Miklós András

A Budapesten is sokfelé látható jelet az elmúlt év májusában tervezte Fülöp Tibor. Mint mondta, három jelképpel lehetett pályázni. Ő közel harminc vázlatot készített számítógépén.

A júniusban lezárult megmérettetésre információi szerint nagyjából kétszázan jelentkeztek. A többség kihasználta a maximális lehetőséget, így a zsűrinek közel hatszáz elképzelésből kellett kiválasztania a megfelelőt. Megtudtuk, hogy a héttagú bírálóbizottságból hatan szavaztak művére. A helyi sajtó is osztatlan elismeréssel szólt munkája gyümölcséről. A pályadíj nem volt túl jelentős. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy neve egy csapásra széles körben ismert lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!