Hírek

2005.01.29. 00:00

Még több helyen fizetünk

PARKOLÁS A Rákos-patak partján is büntetni fognak az ellenőrök Újabb területeken kell fizetni a parkolásért. Másutt viszont leszerelik a parkoló-órákat. A Reggel megítélése szerint összességében roszszul járnak az autósok.

Vajta Zoltán

Megszüntetnék, de legalábbis enyhítenék az autósokat legjobban bosszantó parkolási szabályozást Budapesten. A korlátozott várakozási övezetben ma még legfeljebb két órára lehet megváltani a parkolójegyet. Így kétóránként ki kell szaladgálniuk az autósoknak az automatához. A Városházán azt tervezik, hogy 3 vagy 4 órára emelik az időkorlátot. Lakos Imre, a városüzemeltetési bizottság elnöke megerősítette értesülésünket. Ez az elképzelés is szerepel az új parkolási rendeletet előkészítő munkaanyagban.

A Fővárosi Közgyűlés tegnapelőtt már módosított ezt-azt a parkolási szabályokon. A mostani változásoknak azonban jórészt csak kárát látják az autósok. A XIII. kerületben egészen a Rákos-patakig, a Tahi utcáig kiterjesztik a fizetőövezetet. A XI. kerületben, a Gellérthegy oldalában megszűnik a fizetőrendszer, ám a Budafoki út környékén bővítik az övezetet. A VIII. kerületben ezentúl fizetni kell a Csokonai utcától a Köztársaság térig. Itt legfeljebb 4 órára elegendő jegyet lehet váltani. A várkerület déli részén a Hegyalja út és az Alsóhegy utca vonaláig megszűnik a fizetés.

Szabad szombat

Jó hír az autósoknak, hogy jövő hét keddjétől szombatonként sehol nem kell fizetni a parkolásért. A közgyűlés elfogadta Demszky Gábor főpolgármester javaslatát. A szombati fizetőparkolás szakmailag indokolatlan volt. A díjfizetés célja ugyanis a túl nagy forgalom szabályozása lett volna.

Kozma Tibor (41) ügyvezető

- Különösen érint engem, hogy a jövőben szombatonként nem kell parkolási díjat fizetni. Autóm a cég nevére van bejegyezve, így a ház előtti megállásért is fizetnem kellett eddig. Szombat reggel mindig ezzel kezdtem a napot.

Czippán Péter (30), banki alkalmazott

– Nem örülök annak, hogy ezután a fővárosban több helyen kell fizetni a parkolásért. Naponta 10–12 órát használom az autót. Eddig sem volt könnyű feladat napközben nem fizetős helyet találni. Mi lesz ezután?

Újabb területeken kell fizetni a parkolásért. Másutt viszont leszerelik a parkoló-órákat. A Reggel megítélése szerint összességében roszszul járnak az autósok. Vajta Zoltán -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!