Hírek

2005.01.25. 00:00

Most foglaljunk tavaszra

Az utazási irodák többsége ilyentájt engedményekkel kínálja belföldi útjait. Rövid pihenőre vonulhatunk gyermekeinkkel, például a tavaszi szünetben.

Teszler Vendel

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Gyógytorna a harkányi termálvízben, az idegenforgalmi bevételek egyre nagyobb része köszönhető a fürdőknek
[/caption]Egyhavi bruttó átlagbérért (143000 Ft) egy kétgyermekes család akár négy-öt napra is elutazhat kora tavasszal. A március 24. és 29. közötti iskolai szünet remek időpont. Novák Rudolf, a Quaestor Travel belföldi üzletág vezetője a gyógyvizes, élményfürdős, wellness lehetőségeket ajánlja olvasóinknak. Március végéig jelentős kedvezménnyel kínálják útjaikat, csak a húsvét jelent kivételt.

Az irodák közül különleges ajánlattal állt elő az IBUSZ. A cég az útjait azok tavalyi áránál 15 százalékkal olcsóbban értékesíti február 28-ig, ha valaki 40 százalékos előleggel foglal. A belföldi utaknál különösen nagy kedvezmény érvényesíthető.

Az OTP Travelnél a fürdőhelyek mellett a nyugat- és észak-magyarországi hegyvidékek kedveltek. Andó János, az iroda belföldi üzletág vezetője elmondta, hogy februárban, márciusban a rövidebb időtartamú utak jellemzőek. Hosszabb időre csak a kisgyermekesek tudnak elszabadulni.

Több pénz a Balatonnak, fesztivált terveznek

A szűkös óesztendő után az idén 300 millió forinttal gazdálkodhat a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság. A tó népszerűsítésére további 130 millió jut majd.

– Elsősorban rendezvényeket szeretnénk támogatni – mondta lapunknak Rosta Sándor, az idegenforgalmi bizottság elnöke. Kistérségek pályázatát várják majd, átfogó programajánlatokra számítanak. Egy nagy balatoni fesztivál előkészületei is megkezdődtek. Az üdülőövezet reklámját idehaza és külföldön is erősítik. A bizottság szeretné visszacsalogatni a lengyel, a cseh és az orosz vendégeket. Oroszországból a gyermeküdültetés iránt mutatkozik jelentős érdeklődés. A táboroztatások fellendítésével együtt esély nyílna a zánkai ifjúsági központ kihasználtságának növelésére is. (tv)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!