Hírek

2005.01.11. 00:00

Nem lesz úszóbajnokság jövőre a Margitszigeten

Vajta Zoltán

Nem támogatja a városvezetés, hogy a Margitszigeten rendezzék meg a 2006-os Úszó Európa Bajnokságot. A kormány a szigetet szemelte ki a rendezvényre. Ehhez azonban jelentős fejlesztésekre lenne szükség.

A terület többségi tulajdonosa a fővárosi önkormányzat, így a közgyűlés hozzájárulása is szükséges minden változtatáshoz. Demszky Gábor főpolgármester aggályosnak tartja a 2006-os úszó Eb margitszigeti megrendezését. Levélben kért szakmai állásfoglalást a környezetvédelmi minisztertől. A főpolgármester szerint a fejlesztések miatt csökkenne a zöldterület, sok egészséges fát vágnának ki.

Nőne a Margitsziget terhelése, az új létesítmények ugyanis további közönséget, és újabb rendezvényeket vonzanának. A forgalom és a zaj is nagyobb lenne. Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes úgy tudja, ezen a héten lezárulnak  a kormányzattal zajló egyeztetések.  

Újra képbe került a lágymányosi központ

A főváros szerint a Lágymányos jobb helyszín lenne az úszó Eb-nek. A XI. kerület szívesen befogadná a rendezvényt. Lakos Imre alpolgármester úgy véli, a fejlesztés életet lehelne az egyetemvárosba. A Zöld Demokraták Szövetsége (ZDSZ) viszont nem tartja elképzelhetetlennek a Margitszigeti rendezvényt. Csak anynyit kérnek, hogy ne teherautók, hanem hajók vigyék az építőanyagokat a helyszínre. A ZDSZ-től egyébként korábban elhatárolódtak a legismertebb hazai zöld szervezetek. Nem tartják őket a magyar környezetvédő mozgalom elfogadható képviselőinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!