Hírek

2005.01.22. 00:00

Összevesztek az elöljárók

Tegnap délután négy óráig adhatták le a képviselő- és polgármesterjelöltek kopogtatócéduláikat Sződligeten. A településen időközi választásokat tartanak, mivel a képviselő-testület feloszlatta magát.

Zsidai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="200"] A képviselő-testület tagjai folyamatosan fúrják az önkormányzat egyik első emberét, a jegyzőt
[/caption]A Reggel információ szerint a tizenegy képviselői helyért harmincöten indulnak, polgármesterek négyen szeretnének lenni. A képviselők novemberben tárgyaltak a jegyző távozásáról, akinek munkájával sem a polgármester, sem ők nem voltak elégedettek. A jegyző egyenkénti indoklást kért a képviselőktől. Ezt el is kezdték, befejezni már nem tudták a személyeskedő vita miatt. A bizottság vezetői korábban hiába egyeztek meg, hogy távozásra kérik a jegyzőt, mégsem tudták végigvinni.

A megoldást inkább Papp István alpolgármester önfeloszlató javaslatában látták, amit megszavaztak. Papp azzal indokolta javaslatát, hogy a polgármester és a jegyző viszonya annyira rossz lett, hogy már kihatott a hivatal működésére is. Soós Gábor polgármester elmondta: – Papp maga közölte velem, ha a jegyzőt nem távolítjuk el, kezdeményezi a testület feloszlatását. Papp már az ülés előtt lemondott tisztségéről. Aznap, amikor feleségének, az adóügyi osztály munkatársának, kisebb szobába kellett költöznie.

Szobafoglalás magyar módra

Sződligeten a költözködés a politikai élet vezető témája. A településnek önnállósodása, azaz ötven éve nincs megfelelő hivatali épülete. Soós Gábor egy központba szeretné gyűjteni a szétszórtan működő önkormányzati intézményeket. Ehhez ingatlanok eladásából rendelkezésre állnának a szükséges tízmilliók. Az önkormányzat egyik fele már hosszabb ideje a művelődési házban működik. Ide költözött át novemberben Soós is a polgármesteri hivatalból, éppen Papp feleségének irodájába. A felszabaduló szobának köszönhetően szűnt meg az ügyfélfolyosón való fénymásolás, kávéfőzés és helyhez jutott az irattár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!