Hírek

2005.01.05. 00:00

Ötezren ellenőriztek az utakon

Nagy E. D.

[caption id="" align="alignleft" width="157"] Autóbaleset a Szentendrei úton
[/caption]A vámosokkal, a határőrökkel, a polgárőrökkel és a közlekedési felügyelet munkatársaival tartottak egy hónapos közlekedési akciót a rendőrök. Pausz Ferenc, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője szerint összesen ötezren vettek részt az ellenőrzésekben. A december végén záruló országos akcióban főleg az ittas vezetőket próbálták kiszűrni. Több ezer sofőrből csak negyvenketten akadtak fenn a rostán. Ennek ellenére Pausz szerint egyre többen ülnek be az autóba úgy, hogy előtte egy pohár sört vagy némi bort megisznak.

Az ittas vezetők közül kilencnek azonnal, a helyszínen elvették a jogosítványát. Más okok miatt további tizenkét autósnak kellett megválnia az engedélyétől. Egy hónap alatt 6800 járművezetőnél találtak valamilyen hibát. Közülük minden tizedik nem kapcsolta be a biztonsági övét. Kirívóan magas volt a száguldozók száma is. Mintegy 1200 sofőr másfélszer gyorsabban ment, mint az engedélyezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!