Hírek

2005.01.21. 00:00

Özönlenek a látogatók a Műcsarnokba

Tóth Tímea

– Te leszel a százezredik látogató! – mondja Jocó a barátnőjének, Krisztinának. Azután, hogy a rádióban elhangzik a bejelentés, már csak néhány érdeklődő kell a rekordhoz. A harmincéves informatikus hölgy eljátszik a gondolattal, hogy meglepetésekkel halmozzák el. Még sosem nyert semmit, biztos, most sem ő lesz a szerencsés, veti el nyomban az ábrándot. A Műcsarnok bejáratánál kígyózó sorban állva már csak arra koncentrál, hogy mielőbb bejusson. Ekkor egy elegáns hölgy kiragadja a sorból.
– Gratulálunk! Ön lépte át százezredikként a Mesterművek – 400 év francia festészete című kiállítás elektronikus küszöbét! – mondja Fabényi Júlia főigazgató.
Harangozó Krisztina a kamerák kereszttüzében hiszi csak el, hogy beteljesült barátja jóslata. Ezután jött az elképzelt ajándéközön. Képzőművészeti katalógus és album a Műcsarnoktól, DVD-k az egyik kereskedelmi csatornától, féléves előfizetés a Reggeltől.
– Legjobban a személyes tárlatvezetésnek örülök, mert eddig nem ismertem eléggé a francia festészetet – örvendezik Krisztina. Közben a tömeg egyre gyűrűzik a kiállítótermekbe. Ma is meglesz az ötezer látogató, mint a legtöbb napon. – Ez az elmúlt időszak legsikeresebb kiállítása. Legfeljebb hetvenezer látogatóra számítottunk – mondja Fabényi Júlia. – A tárlat zárásáig a kétszázezredik látogatót is köszöntjük majd. Várhatóan hasonlóan népszerű lesz a Műcsarnok ezt követő, Salvador Dalí-kiállítása is… 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!