Hírek

2005.01.07. 05:34

Remek győzelem nyitásként

Schiller Zsolt

Parádésan kezdte a magyar férfi kézilabda-válogatott a fehéroroszok elleni mérkőzést. Az első Európa-bajnoki selejtezőn még fél perc sem telt el, s már vezetett az együttes. Ám a folytatás igencsak ijesztőre sikerült, mert a csoportban a legerősebbnek tartott ellenfél erre négy góllal felelt.
A tizedik percben kapust cserélt Skaliczki László szövetségi kapitány, és Fazekas Nándort a szegedi Szente Gábor váltotta. Nos, ez jelentős változást hozott, ugyanis az új kapus szinte mindent fogott, Iváncsik Gergő és Nagy László sorra lőtte a gólokat és 5-7-ről 11-7-re fordított a magyar csapat. A különbség maradt a szünetre is (19-15).
A dabasi publikum boldogan figyelhette a második félidőt is. Szente nem lankadt, s olykor talán az őrületbe kergette a vendégeket.
Bár hazai pályán játszottunk, mégis a mieink csatáztak többet emberhátrányban, Ilyés és Laluska is megkapta harmadik kétperces büntetését, így egy idő után nem térhetett vissza a pályára. De feljavult a mieink védekezése és támadásban is jól teljesített az együttes, zárásra tovább nőtt az előny (38-31).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!