Hírek

2005.01.08. 05:53

Sima zólyomi siker a fehérvári nyitányon

Szabó Tamás

Otthon érezhette magát a Milano Vipers. A székesfehérvári jégkorongcsarnokot pénteken ellepték az olasz drukkerek.
Kora délután a milánói szurkolóktól zengett az Alba Volán arénája. A Kontinentális Kupa négyes döntőjének első mérkőzésén a Milano Vipers a szlovákiai Zólyom együttesével mérkőzött. Az olasz gárda hokisainak azonban hiába teremtett hazai légkört a lelkes szurkolósereg, a Míchal Handzus vezette szlovákok könnyedén elbántak velük. A center három gólpasszt jegyzett.
Az Alba Volán edzője, Pat Cortina is megtekintette az öszszecsapást. A magyar csapat a nap végén a mezőny legerősebb alakulatával, a Dinamo Moszkvával találkozott.
– A papírforma szerint nekünk valószínűleg a negyedik hely jut majd – mondta Cortina. – Ez a három nap vélhetően a tanulás jegyében telik. 
A milánói gárda egyébként 6-1-re kikapott a szlovákoktól, a súlyos vereség mégsem hatotta meg a népes publikumot, amely a végén is vidáman éltette csapatát. Az Alba Volán–Dinamo Moszkva mérkőzés lapzártánk után ért véget.

Pat Cortina ismerősei

Az Alba Volán főnöke, Pat Cortina jól ismeri a milánóiakat, korábban dolgozott az olasz városban. Noha a kanadai mester nem a Milano Vipersnél, hanem a Saima Transportnál működött. Cortina jelenleg a fehérvári együttes mellett a magyar válogatottat is vezeti.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!