Hírek

2005.02.22. 07:25

Gegesy elvesztette az MSZP bizalmát

Kiss Gergely

Tovább tart a koalíciós csörte a IX. kerületben. Gegesy Ferenc SZDSZ-es polgármester megvonta Bánsághi Tamás MSZP-s alpolgármester megmaradt hatáskörét is. Ismert, Bánsághit azzal vádolták, hogy százmillió forintos egyezséget készített elő az önkormányzattal perben álló Gastorg Rt.-vel. Emellett Gegesy Ferenc elfogadhatatlannak tartja, hogy Bánsághi tanulmányt készíttetett a jegyző eltávolításának lehetőségéről, melyről őt nem értesítette. Sőt törvényességi panaszt tett a közigazgatási hivatalnál egy polgármesteri utasítással kapcsolatban.

Bánsághi tegnap elmondta, bár őt vádolták vele, most éppen Gegesy Ferenc tett javaslatot a Gastorg Rt.-vel kötendő egyezségre, amiről ma döntenek a képviselők. Szerinte így lényegesen rosszabbul jár az önkormányzat, és a per is folytatódik. Bánsághi elmondta, a jegyző eltávolítása azért merült fel, mert az Állami Számvevőszék jelentése elmarasztalta az önkormányzatot. A politikus szerint a polgármester ténykedésével eljátszotta az MSZP bizalmát, így nem valószínű, hogy a jövőben közös jelöltként támogassák. A képviselők ma szavaznak a kerület költségvetéséről, amelynek tervezetével kapcsolatban szintén nincs egyetértés a polgármester és az MSZP között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!