Hírek

2005.02.25. 07:03

Hétszázezer forint értékű figurát vett célba a betörő

Jónás J.

Az utóbbi időben újra betörők célpontja lett a Herendi márkaboltok kirakata. A világhírű porcelán manufaktúra termékeit értékesítő boltok ellen két sikeres támadást hajtottak végre még az elmúlt évben. Február elején a budapesti József nádor téri üzlet kirakatát törték be.

Elvittek egy három és fél millió forint értékű Schrammel-figurát. Egy héttel később a pécsi herendi márkaboltból hét kisebb méretű, 30-40 centiméteres karneváli figurákat loptak el. A porcelánok értéke meghaladta a hétmillió forintot. Ez utóbbi tárgyakat január 6-án Pécs környékén egy ház befalazott szekrényében talál-ták meg.

Most ismét támadást kíséreltek meg a tolvajok, ezúttal a fővárosban. A célpont kedden hajnalban az üzlet kirakatában álló, Schrammel Imre keramikusművész karneváli hölgy- figurája lehetett. A kis példányszámban készült alkotás értéke több mint 700 ezer forint. A betörést azonban az ütésálló üveg meghiúsította. A tettes elmenekült.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!