Hírek

2005.03.01. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Halászbástya
Tíz százalékkal emelkedik idén a Halászbástya belépőjegyeinek ára. A bevételeket kizárólag az épület felújítására fordítják, amire tíz év alatt 521 millió forintot költött az önkormányzat. (kg)
 
II. kerület Vélemény
Március 2-án véleményezi a kerület idei évi költségvetésének tervezetét az önkormányzat pénzügyi bizottsága. (kg)

III. kerület Fejlesztés
Utolsó állomásához érkezett a kerület tizenöt évre szóló városfejlesztési tervének előkészítése. A Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság véleményezése után a végleges változatról a március végi testületi ülésen szavaznak. (kg)

IV. kerület ÉPÍTKEZÉS
Református templom épül a Kordován térnél. A mediterrán hangulatú épületben az irodákat és a parókiát még ebben az évben használatba veszi a Káposztásmegyeri Református Miszsziói Egyházközség. (nvzs)

V. kerület CIVILEK
Március 3-án, délután 4 órakor civil fórumot rendeznek az Erzsébet téri polgármesteri hivatalban. A találkozóra a kerületi civil szervezetek és társadalmi egyesületek képviselőit várják. (rv)

VI. kerület SEGÍTSÉG
Kétmillió forintot szánt Terézváros képviselő-testülete a Srí Lanka-i szökőár áldozatainak megsegítésére. A kerület vezetése
a Magyar Vöröskereszt közvetítésével juttatja el az összeget a rászorulóknak. (rv)

VII. kerület ÜGYINTÉZÉS OTTHONRÓL
A sorbaállást, a várakozást Erzsébetvárosban a jövőben kiválthatja az internetes ügyintézés. Olyan informatikai rendszeren dolgoznak, hogy az internetkapcsolattal rendelkező lakók akár otthonról intézhessék ügyeiket a polgármesteri hivatalban. (rv)

VIII. kerület FEJLESZTÉS
Dr. Molnár György (MSZP) önkormányzati képviselő úgy gondolja, a Magdolna-negyed rehabilitációja során elsődleges szerepet kell kapniuk
a közösségi tereknek. (dná)

IX. kerület ÜLÉS
A József Attila lakótelep városrészi önkormányzata pénteken ülésezett. A napirendi pontok között volt a Dési Művelődési Ház, illetve a Közösségi Ház 2004. évi tevékenységének és 2005. évi terveinek értékelése. (dná)

X. kerület BESZÁMOLÓ
Az önkormányzat képviselői beszámolót hallgattak meg a Bánya u. 37. számú ingatlanon elvégzett veszélytelenítési, hibaelhárítási és zöldterület-karbantartási munkálatokról. (dná)

XI. kerület Kamaszklub
Önismereti kamaszklub tartja ingyenes foglalkozását szakértő vezetéssel kedd délután a Bogdánfy utcában lévő Újbudai Humán Szolgáltató Központban. (ka)

XII. kerület Társasházi tanácsadás
Az ingyenes tanácsadó szolgálatot ma délután lehet igénybe venni a polgármesteri hivatal alagsorában. (ka)

XIII. kerület BERUHÁZÁS
Folyik a Szegedi úti rendelőintézet felújítása. Az egészségügyi intézmény átadására 2006-ban kerül sor. Az egymilliárd forintos beruházás célja az egészségügyi ellátás minőségének javítása. (nvzs)

XIV. kerület SZEMÉLYI VÁLTOZÁS
Mától új kapitány, dr. Takács Péter vezeti a zuglói rendőrséget. Elődje, dr. Ármós Sándor, Nógrád megye főkapitánya lesz. (nvzs)

XV. kerület Hálón
Internetes fogadóórát tart március 3-án a polgármester. Hajdu László az érdeklődő polgárok kérdéseire a www.bpxv.hu/forum címen válaszol délután fél kettőtől fél háromig. (pat)

XVI. kerület Levél
Nyílt levelet tett közzé Vidorné Szabó Györgyi, a kerület szocialista képviselője. Nehezményezi, hogy Kovács Balázs, a Fidesz helyi képviselője azt állítja: ő akadályozta meg az uszoda építését. A képviselő ugyanis leszavazta az ellenzék erre vonatkozó módosító indítványát. (pat)

XVII. kerület Tanulmány
A lakosság segítségét kéri a Rákoscsaba-Újtelepért Egyesület. Az egyesület betekinthet a kerület egészségi állapotát rögzítő tanulmányba, az értelmezéshez kéri hozzáértők segítségét. (pat)

XVIII. kerület BIZTONSÁG
Ötször annyit költött közlekedésbiztonságra az önkormányzat az elmúlt évben, mint korábban. A csaknem 250 millió forintot többek között autóbuszöblök és csillapított forgalmú övezetek kialakítására fordították. (vz)

XIX. kerület TENISZPÁLYA
Eladják az Ady Endre úti teniszpályát. Az önkormányzat akár százmilliós bevételhez is juthat a négyezer négyzetméteres telek értékesítéséből. (vz)

XX. kerület FAVÁGÓK
Virágfüzérek díszítik idén a pesterzsébeti kandelábereket. A fák gallyazását megkezdték. (vz)

XXI. kerület HELYISÉGBÉRLET
Kereskedelmi, szolgáltatási és irodai célra hirdetett meg helyiségeket az önkormányzat a Szt. István, a Nap és a Kossuth Lajos utcában. (vcs)

XXII. kerület ÉRME
Megjelent a Nagytétényi Kastélymúzeum tervezett éremsorozatának első darabja. Az érmet Pató Róza, kerületünkben lakó szobrászművész tervezte. (vcs)

XXIII. kerület TÜKÖR
Pótolják a tükröt a Grassalkovich úti felüljárónál. A főpolgármesteri hivatal közlekedési ügyosztálya intézkedett már. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!