Hírek

2005.02.15. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Miskolc SZEMÉTKOMMANDÓ
Hamarosan hulladékkommandó kezdi meg működését Miskolcon az egyre inkább elszaporodó illegális hulladék- lerakás megelőzésére. A kommandó felállítását a Zöld Akció Egyesület kezdeményezte. A közterületekre, erdőkbe, természetvédelmi területekre hordott szemét eltakarítása a városnak minden évben több tízmillió forintjába kerül. Akit rajtakapnak, az 10–100 ezer forint bírságra számíthat. (mj)

Tokodaltáró hatástanulmány
Ingatlaneladással növelné idén is bevételét az önkormányzat. Most a régi piac helyét kínálják megvételre. Az egy hektáros területen vagy építési telkeket alakítanának ki, vagy egy szolgáltatólánc tulajdonába adnák. Felkértek egy tanácsadó céget, hogy végezzen hatástanulmányokat a legjobb megoldás kiválasztásához. (mt)
 
Gyomaendrőd ROMAPROGRAM
Tanoda program indult a Roma Közösségi Házban. A szervező cigány kisebbségi önkormányzat célja, hogy segítsék a hátrányos helyzetű gyerekeket a továbbtanulásban. A tanoda szoros kapcsolatot tart az iskolákkal és a családsegítőkkel. (jj)

Debrecen ELÉGEDETTSÉG
Beteg- és dolgozóbarát kórházat szeretne formálni a Kenézy Gyula Kórházból G. Kiss Gyula főigazgató. A közelmúltban lezajlott felmérés adatai szerint ez az étkeztetésben már meg is valósult. A betegek 92, a dolgozóknak pedig 94 százaléka elégedett a konyhán készülő ételekkel. Ilyen eredménnyel kevés betegintézményben dicsekedhetnek. (mj)

Pécs SEGÉLYHÍVÓK
Újabb negy-vennégy otthoni segélyhívó telepítését fejezik be a hónap végére a városban. A készülékeket ezúttal a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata közreműködésével, német belügyminisztériumi támogatással vásárolták. A nyakba akasztható otthoni segélyhívókat egyedül élő idősek és mozgáskorlátozottak kapták. Az elbírálásnál fő szempont az egészségi állapot és a szociális helyzet volt. (mj)

Bátonyterenye TÁMOGATÁSI ALAP
Bár felvetődött a lehetőség, a képviselő-testület úgy döntött, nem szüntetik meg az úgynevezett választókerületi alapot. Az elkülönített pénzösszeg évi kétmillió forint. Ebből kisebb helyi beruházásokat, önszerveződő csoportokat és városi rendezvények támogatását fedezik. Tavaly ebből finanszírozták a karácsonyi díszvilágítást a kisterenyei városrészen. (mj)

Veszprém PANEL
Több mint két és fél milliárd forintot költenek panellakások korszerűsítésére. Ez csak a költségek egyharmada, ha az önkormányzatok meg a társasházi közösségek is a zsebükbe nyúlnak. Veszprém megyében máris léptek ennek megvalósítása érdekében. (szpa)

Dávod POLGÁRŐRSÉG
Huszonnégy tagú polgárőr-egyesület alakult a határ menti településen. A faluban sok a házaló, és nemrégen komoly bűncselekmény is történt. A polgárőrök együttműködési megállapodást kötöttek a határőrséggel és a katasztrófavédelemmel, és közös szolgálatot terveznek a körzeti megbízottal. A helyi mezőgazdasági rt. és a polgármester ígéretet tett, hogy támogatni fogják az egyesületet. (mj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!