Hírek

2005.02.15. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Albertirsa Világítás A képviselő-testület úgy határozott, hogy megrendeli a DÉMÁSZ Rt.-től a Boglárka utca közvilágítási hálózatának kiépítését. A beruházás költségeit a 2005-ös költségvetésben biztosítják. (vs)

Abony Nyílt órák A Somogyi Imre Általános Iskola januárban három óvoda nagycsoportosai számára beiskolázási napot szervezett. Ezt követően pedig az elmúlt héten végig nyílt órákat tartottak, hogy a szülők és az óvónők is megismerjék tevékenységüket. (vs)

Cegléd Civilek Újabb civil szervezet kezdte meg tevékenységét a városban. Az Életmód-klub első összejövetelén negyven asszony gyűlt össze, akik Verli Sándorné előadását hallgatták végig. (vs)

Érd Vélemények a jövőről Hosszas előkészítő munka után társadalmi vitára bocsátották a város készülő közép- és hosszú távú településfejlesztési elképzelését. A vitaindító rendezvényt február 9-én tartották a Polgárok Házában. Ezen a héten pedig a terv teljes egészében megtalálható a város internetes oldalán is. (vs)

Herceghalom Talentis A nagy reményekkel várt program keretében idén három elképzelés valóráváltásába kezdenek. Herceghalmon egy agrár- kutató-fejlesztő központ, egy felnőttoktatási centrum kezdheti meg a működését. Mányon, az 1-es és az M1-es közti területen ipari-technológiai övezet kialakítását kezdik meg. (vs)

Nagykőrös Forgalmi rend Az Eszperantó utcát a Jókai utca felől egyirányúsították. Az Eszperantó utcába így a Széchenyi tér felől behajtani tilos. (vs)

Pilisvörösvár Vendégek Gröbenzellből, a város német testvértelepüléséből vendégek jártak a városban. A látogatás során dr. Bernd Rieder, Grö-benzell eddigi polgármestere hivatalosan elköszönt, és egyúttal bemutatta utódját, Dieter Rubenbauert, a tavaly szeptemberben megválasztott új polgármestert. (vs)

Százhalombatta Társadalomkutatás Az önkormányzat az elmúlt év őszén végeztetett közvélemény-kutatást, most pedig a Matricamúzeum kezdett el egy felmérést a városban. A kérdőíveket személyesen viszik el minden tizedik háztartásba. Az összegyűlt adatok Százhalombatta történelmének kiegészítésére szolgálnak. (vs)

Vác Támogatásra várnak A Göncöl Szövetség idén is számít a lakosság adójának egy százalékára. A város és térségének legismertebb civil környezetvédelmi szervezete kiemelten közhasznú munkát folytat. Az érdeklődők Vácon, az Ilona utcai irodában tájékozódhatnak a részletekről. (lma)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!