Hírek

2005.02.22. 00:00

Kultúrpalotát építenek Kelenvölgyben

Tóth Tímea

Egyesítés Kinőtte a kerület az egykori lóistállóból kialakított kultúrházat
Korszerű, minden közösségnek helyet adó kultúrházat álmodtak Kelenvölgyre. Most három régi, szűkös épületben húzódik meg
a közösségi ház, az idősek napközi otthona és a kelenvölgyi polgárok köre. Bár a két ház egymáshoz közel, az Alabástrom utcában van, a harmadikat pedig csak egy utcasarok választja el azoktól, mégsincs átjárás közöttük.

– Azt szeretnénk, ha egy modern kulturális központ alakulna ki Újbuda ezen kissé falusias jellegű részén – mondja Simon Károly kerületi képviselő. – Az egykori lóistállóból átalakított közösségi ház nagy terme már nem tud helyet adni nagyobb rendezvényeknek. A kisebb klubok számára pedig mindössze egy helyiség van – jegyzi meg. Az idősek otthona is bővítésre szorul, a civil szervezet pedig nehezen tudja kigazdálkodni a fenntartási költségeket. A három intézmény egyesítése költségkímélőbb lenne. A kelenvölgyi polgárok köre egyelőre tart az egyesítéstől. Eddigi – szinte példátlan – önállóságukat féltik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!